Кристиано Роналдо може в крайна сметка да се озове в "Челси" през януари по време на зимния трансферен прозорец, обяви британският в. "Телеграф".

Голмайстор №1 в историята на футбола е в немилост в "Манчестър Юнайтед". Той е резерва от началото на сезона, като остана на скамейката и в дербито с "Манчестър Сити" в неделя, загубено унизително с 3:6 от "червените дяволи".

След срещата мениджърът Ерик тен Хаг заяви, че не е пуснал голямата звезда "от уважение към самия него и кариерата му", явно визирайки негативния развой. Което още повече отприщи критиките към него от страна на фенове и анализатори.

Според "Телеграф" нидерландецът няма да прави спънки на Роналдо през зимата, макар че лятото настоя за остане. Тогава, макар и това да не се каза официално, №7 пожела да бъде трансфериран, за да може да играе в Шампионската лига и в отбор, който се бори за титла. В началото на трансферния период се заговори за интерес от страна на "Челси". До официална оферта обаче не се стигна.

Впоследствие стана ясно, че новият собственик на "сините" Тод Боули е предложил на старши треньора Томас Тухел да опита да привлече Роналдо, но германецът отказал. Наскоро той бе уволнен. 

Договорът на Кристиано с "Манчестър Юнайтед" изтича през юни 2023 г. При това положение той има правото да води преговори с друг отбор, че и да се споразумее шест месеца по-рано. Тук въпросът е, че той вероятно ще иска да напусне още през януари - малко след Световното в Катар, за да може да разчита да играе редовно през пролетта.

За всичко това пишат "Телеграф" и други британски медии.