Много интересно се развива група С на Лига Европа, в която е и "Лудогорец". Снощи "орлите" направиха 1:1 с финландския ХИК "Хелзинки", а след това "Бетис" огорчи "Рома" с 2:1 в италианската столица.

Така севилци имат 9 точки от три мача, а българският тим е втори с 4, изпреварвайки "Рома" - 3 т. ХИК има 1 т. Идната седмица домакинствата се обръщат - "Лудогорец" приема скандинавците, а Жозе Моуриньо ще предвожда "вълците" в Андалусия.

На пръв поглед "Бетис" направи услуга на "Лудогорец", но все пак "зелените" трябва сами да си свършат работата.

5000 севилци се изсипаха на "Стадио Олимпико" в Рим, но в първите минути домакините бяха много по-активни. Те откриха резултата в 34-ата минута от дузпа, реализирана от Пауло Дибала. Наказателният удар дойде след преглед на ВАР за игра с ръка след центриране от ъглов удар. 

След гола гостите вдигнаха оборотите и стигнаха до изравняване в 40-ата минута с далечен и мощен удар на Гуидо Родригес. По-активната им игра се увенча с втори гол две минути преди края с фантастично попадение на Луис Енрике. Той засече от малък ъгъл с глава центриране на Родри и прехвърли вратаря на домакините Руи Патрисио.

"Арсенал" постигна втора победа в група А, като надигра норвежкия шампион "Бодьо Глимт" с 3:0. 

В същата група ПСВ "Айндходен" разби с 5:1 като гост "Цюрих", като и едно попадение на тима беше отменено. ПСВ и норвежците изглеждат като основни претенденти за 2-ата позиция.

Мачът между "Арсенал" и нидерландския отбор, отложен заради смъртта на кралица Елизабет Втора, е пренасрочена за 20 октомври.

В група В "Фенербахче" постигна втора победа - 2:0 у дома над кипърския АЕК (Ларнака). Тимът на треньора Жорже Жезус имат 7 точки, колкото и "Рен", победил "Динамо" (Киев) с 2:1.

В група F "Лацио" завърши 0:0 с "Щурм" (Грац), а "Мидтиланд" и "Фейенорд" също не се победиха - 2:2. Всички отбори в групата са с по 4 точки.

В група G "Фрайбург" продължава с перфектното си представяне в Европа - три победи от три мача - 2:0 срещу "Нант" снощи.

В другата среща от групата "Карабах" отнесе "Олимпиакос" с 3:0 като гост и събра 6 точки, "Нант" следва с 3, а гърците нямат актив.