Гръцкият интерконектор и договорените танкери с втечнен газ позволяват цената на газа за ноември да падне с близо 29% идния месец, казват правителството и "Булгаргаз". 

Има обаче различни мнения за това на какво се дължи понижението. Експертът Илиян Василев изнася данни, според които руски втечнен газ продължава да влиза у нас "през задния вход".

Камионът,  който се взриви на Керченския мост, никога не е бил в България, съобщи днес в изявление правителството, позовавайки се на проверка на ДАНС.

Според висш британски разузнавач Украйна вече успява да обърне в своя полза войната срещу Русия, която и днес нанесе серия въздушни удари по украински градове.

Руският външен министър Сергей Лавров отново заговори за преговори между Путин и Байдън и дори предложи къде - на срещата на Г-20 на о. Бали през ноември.

У нас се задава нова М-инфекция. Да бъде ли поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова на откриването на новото Народно събрание на 19 октомври? Мненията са различни и не е ясно кой трябва да решѝ.