Има един популярен израз alive & kickin' - какво по-подходящо да кажеш за Сами Хагър?!

Макар, че изгубихме гениалния Еди ван Хален преди две години, вокалистът и доайен на неговата банда не престава да създава музика - и то каква.

Едва вчера рок легендата и групата му The Circle споделиха видеоклип към песента Father Time - част от последния им студиен албум от тази година – Crazy Times.

А гласът на Хагър на моменти звучи като, да... познахте! - ужасно "американския" до мозъка на костите Брус Спрингстийн.

Ако не броим още на първо четене дъха на типичния задокеански хардрок, че и тук таме щипки кънтри, оказва се, че историята на тази прочувствена автобиография е много лична и много интересна.

“Когато за пръв път написах песента Father Time, я скрих от абсолютно всички, защото се превърна в толкова лична песен, че направо ми засядаше буца в гърлото, като се опитвах да я пея. Написах я точно след като станах на 70 години",  казва Сами.

Упс - това е преди 5 години!

"Тогава бях в моя дом в Мауи. Тази къща беше моето убежище в средата на джунглата, имаше гледка към океана – същински рай. Докато гледах цялата тази красота в главата ми не спираше да се върти следната фраза - "Татко Време е там някъде и наднича през рамото ми".

Така, че просто хванах китарата и цялата песен направо се изля от мен. Включих си телефона и я записах. След това си я пусках няколко пъти и всеки път плачех, като я слушам. Това вероятно е най-личната песен, която някога съм писал. Сега, след като вече навърших 75 години, най-сетне съм готов да я споделя с хората“, допълва Сами, цитиран от ZRockradio.bg.

И да - барабанистът е точно Джейсън - синът на Джон Бонам от Led Zeppelin. А страхотните двугласи с него пее Майкъл Антъни - басистът на "Ван Хален".

Неотдавна Сами отбеляза своята 75-годишнина в любимото му Мексико. Малко от харизмата му, дори само по "една гола" китара може да видите тук:

Групата записа албума Crazy Times с продуцента Дейв Коб в RCA Studio A в Нашвил, щата Тенеси.