Три дена как депутатските дружини

председателското място бранят.

Медиите трепетно повтарят на боя ревът.

Пристъпи ужасни! Дванайсетий път партийни орди лазят по урвата дива

и тела я стелят, и кръв я залива.

Бури подир бури! Рояк след рояк!....

Ето така горе-долу изглеждаше Нардното събрание през изминалата седмица, но накря Шипка, пардон председателското място на Народното събрание бе превзето. Как се случи този пробив ли? Ами Вежди Рашидом сам разказа – обадил му се Христо Стоичков, помолил го да реши тази криза и Веждито я решил. Ето как е протекъл и разговорът им:

Звъни телефонът на Рашидов:

- Абе, цървул, ко праите, бе, ми вий ни играйте, бе, да ви е.а м..... да ви е.., аз на всичките им там ще им £$%"!%%&  и после ще ги обърна и пак ще %(*&%

- Оооо, Ице, как си, бе, майна, и на теб да ти е... м.... да ти е...

- Фащай ги тия маймуни там и ги ...., що да не ги.... аз да ги .....

- Прав си, да му..., да им..... и да ги..... Е са ще им........

Затваря телефона. Имаме избран председател.

Доколкото разбрах, Вежди е избран за шеф на НС по причина, че  е най-възрастният народен представител. Доста старомодно и не много атрактивно. Трябваше да изберат най-красивия за председател. Пак ще е излагация, но поне всички щяха да гледат параментарния конторл. Даже можеше да продадем правата за излъчване и в чужбина. Още от самия конкурс за Мистър или Мистър Нардно събрание. Естествено, както се полага, той щеше да е в три тура. Един, в който кандидатките ще обикалят около трибуната по костюмче, втори - по бельо и трети - за интелигентност. Това за жените. Накрая печели винаги онази с най-големите. За мъжете туровете може да се сведат до два – бой с противника и надпиване със спонсора.

И преди да започнете да коментирате, че изобщо не е смешно и всичко това е безкрайно тъжно, помислете си какво им е на хората в Китай. И там тия дни имаха свикване на тяхното народно събрание, партиен конгрес на единствената партия помните как беше. Обаче смениха ли си председателя, не го ли смениха – кой може да разбере. Ми те всички еднакви, бе! Нямат си един Вежди да им тропне по масата, да им прочете есемесите си с Ицето и да изохка, че има и друга работа и всички 60 милиона делегати е време да си ходят в къщи да вечерят.

И не само България и Китай са затънали в парламентарни проблеми. Вижте какво става във Великобритания? Последната им премиерка Лиз Тръс успя да остане на поста си само една отпуска време. Това си е сериозно предизвикателство за българските й колеги – дали ще се намери по-бърз премиер от нея? По всичко изглежда, че състезанието ще е оспорвано. Няма лошо, проблем може да се окаже само бързото изразходване на възможните опции за премиер. Все пак българите сме само някакви си 5-6 милиона и до две години всички ще сме били я премиери, я председатели на парламента. Причина за това от една страна е генът, а от друга – демографската криза. Тоест всички сме най-красиви и мнозинството са и бая възрастни.

Британците уж са повече хора, пък вече са позакъсали с кадрите. Говори се, че Тръс щяла да бъде сменена от Борис Джонсън, който вече бе на тоя пост. Тия врътки не са измислени от тях, де – едно време Путин се въртеше така на ротационен принцип с Медведев, ма нещо след последната ротация забрави да го покани да се разменят пак и от тогава си е все той президент. И в българския парламент замалко да пробват ротационния принцип на председателстване, но рано или късно Веждито щеше да забрави да върне щафетата и пак щеше той да си остане начело на държавата. А и Ицето Стоичков го помоли, пък той е международно известен паралментьор, така че няма как да му се откаже.

Така че парламентът вече работи, наздраве!