Депутатката от "Демократична България", първи мандат - Кремена Кунева, прибегна до помощта на Националната служба за охрана в парламента, за да се отърве от представители на канал в социална мрежа, които имат журналистически акредитации за парламента.

Кунева разказва в профила си във фейсбук за близката си среща с Николай Караколев, бивш репортер в телевизията на "Атака " - "Алфа", който в момента обслужва YouTube канал, кръстен "Неудобните".

"Току-що тези господа, поръчково изпратени, буквално се опитаха да се изгаврят с дейността на Фондация "За доброто" и да спекулират с мен като народен представител.

Помолих ги да напуснат няколко пъти. Помолих да освободят личното ми пространство. Имали акредитация. 

Извиках НСО.

Ще пиша до Главния секретар на НС за преразглеждане на акредитацията им. 

Били "неудобните", написа Кунева, прилагайки снимка на "господата".

Фондация "За доброто" е основана от Кунева и е сред НПО-тата, събрали не малко средства в помощ на бежанците от Украйна. По време на предизборната кампания анонимни сайтове разпространяваха информация, че Кунева финансира собствената си кампания чрез набраните дарителски средства, без да се позоват на никакъв източник, документ и пр. В тази посока са били въросите на "неудобните" днес.

Караколев не влиза за първи път в "полезрението". Бившият репортер на партийната телевизия често твърди, че е удрян, бит и така нататък, от политически представители. За последно Караколев опита да сътвори скандал, отразен обилно в сайта "Пик", за това, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков го бил ударил с лакът. Имаше и случай, в който се жалва, че е атакуван физически от депутати на БСП, взели му микрофона. А преди няколко години от левицата също се обявиха за отнемането на акредитацията му за Народното събрание. Но тогава Караколев беше представител на медия, вписана в регистъра на Министерството на културата.