Доста динамично почна последният работен ден в парламента. В рамките на около час депутати бяха отметнали вече едно пълно със заплахи изказване на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, последвано от скандал с елементи на струпвания и сбутвания с основни участници от ПП и ДПС. И излизането на светло на отцепник №6 от ИТН - депутата Кирил Симеонов.

Кирил Симеонов обяви, че напуска ИТН. Думите му предизвикаха радостно оживление сред представителите на управляващата коалиция. Преди няколко дни Симеонов съобщи, че Кирил Петков е водил разговори с него, но депутатът му е отказал да напусне ПГ на ИТН.
Депутатът Христо Петров от ПП (Ицо Хазарта) поздравява Симеонов. Снимка Веселин Боришев
Явор Божанков от БСП се втурна също да прегръща отцепник №6. Снимка Веселин Боришев
Още прегръдки - от Йордан Костурков от ПП.

Ако има скандал в парламента, cherchez Костадин Костадинов. Лидерът на най-малката партия в НС откри деня с декларация на тема вчерашния протест, в който участвала по думите му "фашистка измет". Костадинов и депутатите му не бяха приети особено радушно от протестиращите в четвъртък вечер. Лидерът призова за контрапротест на привържениците на "Възраждане" другата седмица, когато се гласува вотът на недоверие срещу "платените соросоиди".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в традиционния си заплашителен стил от трибуната. Снимка Веселин Боришев
Доволен от себе си, той се връща към мястото си в залата. Снимка Веселин Боришев

Изказването на Костадинов повлече поредица от реакции.  Явор Божанков от БСП репликира, че Костадинов се страхува от това, което хората са видели, а именно - как "Възраждане" гласува заедно с ДПС. В крайна сметка се стигна и до физически сблъсъци между депутати от ПП и ДПС.

Йордан Костурков от ПП документира атмосфера в залата. Малко по-късно и сам се включва в създаването ѝ. Според една от версиите негова реплика към ДПС засегнала Хамид Хамид, който тръгнал да отговаря на депутатите от ПП. И т. н. 
Снимка БТА
Депутатите от ПП се активизират. Снимка БТА
"Малко" побутване между депутати. Снимка Веселин Боришев
ПП vs ДПС Снимка Веселин Боришев

Бивши, сегашни и може би бъдещи шефове на НС

Никола Минчев от днес е редови депутат. Колегите му от парламентарната група го посрещнаха с усмивки. Снимка Веселин Боришев
И. д. председателят на НС Мирослав Иванов в първия си ден на новия пост реши да бъде снизходителен към нарушаващите реда в залата и да не налага наказания. Той не скри, че предпочита по-кратко да бъде в тази роля. Снимка БТА
Спряганата да заеме поста на председател на НС Ива Митева от ИТН. Снимка Веселин Боришев
Между нови партньори? Десислава Атанасова (ГЕРБ) и Виктория Василева (ИТН). Снимка БТА
Шефът на ПГ на соцпартията Георги Свиленски се доизяснява с Йордан Цонев, ДПС. Снимка БТА
Министрите на вътрешните работи и на отбраната - Бойко Рашков и Драгомир Заков, бяха в пленарната зала, за да бъдат изслушани по темата за мистериозния малък самолет, който прелетя през територията на няколко държави. Но загубиха вниманието на аудиторията, заета да нищи - кой е почнал пръв. Снимка Веселин Боришев