Глоба в размер на общо 14 500 евро наложи Дисциплинарната комисия на УЕФА на футболната федерация на Република Северна Македония заради поведението на домакинската публика по време на мача с България от турнира Лига на нациите.

България спечели с 1:0 с гол на капитана Кирил Десподов на националния стадион в Скопие. Преди и по време на двубоя обаче обстановката беше много далеч от спортсменската.

Всичко започна с масово и шумно освиркване на българския химн, а след това към терена летяха и предмети. Обидните скандирания към българския тим пък не спряха през всичките 90 минути.

Европейската футболна централа наложи глоба от 10 хиляди евро за неуважителното освиркване на химна, добави и 4500 за хвърлени предмети по пистата и терена. Първото наказание е според член 16(2), буква G, а второто от същия член и алинея на Дисциплиналния правилник, но буква В.

Защитникът на Република Северна Македония Тодор Тодоровски, който беше отстранен с червен картон, е наказан с лишаване от права за един мач заради "опасна игра".

УЕФА отправя предупреждение и към БФС заради поведението на българския отбор на терена, явно визирайки разправиите между играчите в края на срещата.