Немалко множество дойде в понеделник вечер на шествието, организирано от "Правосъдие за всеки" - "Марш за Европейска България - в защита на Парламентаризма и демокрацията!".  Още една проява имаше в подкрепа на кабинета. Двете събития по-късно вечерта се сляха. 

Сред събралите се  бяха и повечето от членовете на правителството начело с премиера Кирил Петков, както и представители на управляващата коалиция.

Маршът тръгна от фонтаните пред президенството и стигна до Народното събрание.

"Очаквам да няма напрежение на протестите в следващите дни", каза Петков пред журналисти, който се появи малко преди 20 часа.

И във вторник, и в сряда ще има организирани събития и за в подкрепа на правителството, и против.

Той отговори уклончиво на въпроса дали ще има достатъчна подкрепа за кабинета при вота на недоверие.

Добави, че обещава само кауза, нищо друго, на депутатите, които биха подкрепили правителството.

"Очакваме подкрепа от всеки депутат, който се чувства отговорен пред държавата. Дори правителството да получи вот на недоверие, след това имаме първи мандат. Надявам се, че през следващите седем дни ще имаме време да говорим с всеки един депутат", каза още Петков.

"Всички вие - ние сме гарант, че ще можем да изведем България натам, накъдето се надяваме", каза след малко пред събралите се хора.

Сред множеството беше Никола Минчев, чието сваляне от председателското място миналия четвъртък предизвика първия митинг в подкрепа на губещото мнозинство управление. Компания му правеше сегашният и.д. шеф на НС Мирослав Иванов.

На шествието бяха вътрешният министър Бойко Рашков, министърката на здравеопазването Асена Сербезова, на електронното управление Божидар Божанов, на транспорта Николай Събев,напусналият шумно ИТН министър на спорта в оставка Радостин Василев, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и още членове на МС.

Сваленият председател на НС Никола Минчев и и.д. шефът на парламента Мирослав Иванов.

 

Министърката на здравеопазването Асена Серебезова.
Министърът на електронното управление Божидар Божанов от ДБ.

 

 

Министърът на културата Атанас Атанасов.