Треньорите на “Рома” и “Лудогорец” Жозе Моуриньо и Анте Шимунджа дадоха редовните си пресконференции преди утрешния мач между двата отбора от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа.

На “Олимпико” българският първенец ще излезе със самочувствието на отбор, вече победил “вълците” - в Разград. Равенство (и победа, разбира се) върши работа на “орлите” за второто място и продължаване в елиминациите на турнира. "Бетис" е недостижим на първото място. 

“Рома” гони само победа. Който финишира трети, ще играе плейоф за Лигата на конференциите. Турнир, спечелен от римския гранд през миналия сезон.

"Ако не спечелим, отиваме в Лигата на конференциите. Но ние не искаме, а се целим в плейофите на Лига Европа. Това е мач само с един възможен резултат за нас и това е победата, заяви Моуриньо.

Очаквам труден мач заради напрежението и заради съперник, който вече ни победи в среща, в която играхме с титулярния си състав. Бях сменил само вратаря. Ако създадем тази атмосфера като миналата година с “Бодьо”, “Лестър” и “Витес”, и комбинираме желанието на играчите да продължат в този турнир, тогава можем да надделеем.”

Моу бе запитан какво очаква от “Лудогорец”.

"За разлика от нас, те ще играят за два резултата и това очевидно е голямата разлика. Те са опасни на контраатака, имат бързи играчи и затова могат да се защитават. Знаем, че трябва да се потрудим. Но имаме един голям стадион зад гърба си като подкрепа.

Амбицията ни не е да спечелим отново Лигата на конференциите, а да отидем в плейофите. Няма да е лесен мач за нас, но и няма да е лесен за “Лудогорец”. Победата ще ни вдъхне още самочувствие след поражението от “Наполи”, защото искаме да вървим напред и в Серия А", добави Специалния.

“Рома” ще може да разчита на Николо Дзаниоло, който беше наказан първоначално за два мача, но след това УЕФА коригира санкцията и той ще може да излезе срещу “орлите”.

Анте Шимунджа: Утешителната награда не е за нас

“Единственото, което трябва да променим, е да сме по-агресивни. Не трябва да им позволяваме да печелят единоборствата. Искаме да продължим в следващия етап. Трябва да спечелим, подготвени сме за това", каза на свой ред Анте Шимунджа.

Доминик Янков е с тима в Рим, а Иван Йорданов пропуска срещата поради заболяване.

"Правим промяна, Иван Йорданов е болен и затова Доминик Янков е тук. Всички останали са готови. Не смятам, че ни трябва допълнителна мотивация. Това е последен мач от групата и сме в позиция, в която можем да решим съдбата си. Утешителната награда не е за нас. Имаме големи амбиции и няма да сме доволни на третото място. Искаме да продължим в Лига Европа", добави треньорът.

"Не смятам, че “Рома” ще промени нещо от начина, по който играе. Знам, че ще сменят някои играчи. Дибала е контузен, а някои се завръщат след травми. Те имат много футболисти и могат да правят ротации, но няма да променят начина на игра", коментира още Шимунджа.