Бил ли е президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов днес на разпит в ГДБОП? Такава информация се появи по-рано през деня, първо в бТВ. Ако е истина, не е ясно по какъв казус. По "жалба на адвокат", гласеше информацията. 

Междувременно пресцентърът на БФС отрече - през целия ден Боби бил на работното си място.

По-късно Нова телевизия също съобщи, че Михайлов е дал показания, позовавайки се на източник от МВР.

Преди броени дни Софийски градски съд зачете жалбата на футболния опозиционер Георги Градев - като представител на "Балкан" (Варвара), и отмени всички решение на извънредния конгрес на БФС през миналата есен. 

А Димитър Бербатов призова следствените органи да се намесят покрай информация (със снимка) на Bird.bg, в която бе разкрито за среща на Михайлов със считания за световен бос на "черното тото" Дан Тан преди години

Също днес пък Gong.bg публикува "програмно" интервю с Борислав Михайлов, в което той не казва дали е бил на разпит в ГДБОП или не - такъв въпрос няма. Бившият вратар се спира на други теми, включително за черното тото.

"Ето - това е показателно за кампанията, в кавички, на Бербатов и околните му, казва Михайлов за обвиненията от лагера на Бербо за обвързаности с Дан Тан. -

Претоплят се манджи отпреди над 10 години – и то при положение, че всички обстоятелства, свързани с този мач, са изяснени отдавна (контролата България - Естония 2:2 с четири дузпи, бел. ред.), включително имаше изслушвания в Народното събрание.

Много ми е интересно как мои бивши служители, които тръбят как БФС не дава възможност за развитие, а в същото време са преминали образователни програми на УЕФА на сметката на БФС, не споменават че мачът между България и Естония е пример за манипулация без участието на отборите и съответните федерации. Нещо повече – БФС и естонската федерация първи сигнализираха за нередности в тази контрола.

Между другото, по мои спомени Стилиян Петров беше капитан на България срещу Естония – нека той каже дали и как е участвал в черно тото…

Колкото до някаква снимка - фактът, че съм сниман на Нова година близо до някакъв човек, не означава абсолютно нищо. Бербатов е рекламно лице на различни букмейкъри, включително на азиатски сайт за залагания – това обаче изненадващо за мен не се коментира."

За националния отбор

"Техническата комисия начело с Георги Иванов вече разглежда варианти и кандидатури, които впоследствие ще бъдат предложени на Изпълнителния комитет. До края на юли трябва да имаме национален селекционер, който да разполага с достатъчно време да се запознае с обстановката и изискванията ни и да селектира отбора за септемврийските мачове", казва Михайлов за gong.bg.

Предишният треньор Ясен Петров подаде оставка и бе освободен заради незадоволителните резултати в мачовете от Лигата на нациите. България допусна тежко поражение срещу Грузия, направи равни срещу същия съперник и Северна Македония, а освен това националите не успяха да победят Гибралтар.

Според Михайлов "всеки може да загуби от всеки" и последните резултати от най-високото ниво в Лигата на нациите са доказателство за това. Той дава пример с Англия, която бе разбита от Унгария.

Президентът на БФС добавя, че по негово мнение клубовете не подготвят достатъчно добре националите и тяхната физическа форма е "катастрофална". Според него в БФС са наясно с този проблем и ще бъдат назначени кондиционни треньори, които ще работят с клубовете и ще анализират резултатите. Михайлов твърди още, че на националите не им липсва качество, а "характер и отношение към колектива".

В интервюто Михайлов казва също така, че единственото легитимно ръководство на БФС е сегашното. По негово мнение "болните управленски амбиции на няколко души ще вкарат българския футбол в опасна спирала на юридическа безтегловност", сочейки критиките от страна на опозицията, оглавявана от Димитър Бербатов.