Следващата седмица ще се проведе "среща пред камерите" между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

Това съобщи в събота сутрин по Нова телевизия Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 – 2017 г.

Той и бившият министър на външните работи Соломон Паси представляваха т. нар. контактна група на ГЕРБ, която се срещна с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Български възход“ и ДПС. Официални откази за участие в разговорите дойдоха от ПП, „Демократична България“ и БСП.

Бойко Борисов няма да участва в срещата другата седмица, стана ясно от думите на Плевнелиев. 

От ГЕРБ ще бъде Томислав Дончев. От ПП ще са и двамата лидери Асен Василев и Кирил Петков.

"Започваме да си говорим. Контактната група няма да присъства там, но двете политически партии започват да си говорят, което ние намираме за изключително позитивно", обяви Плевнелиев.

По думите му контактната група продължава да работи и да провежда неформални разговори с политическите групи.

“Продължаваме промяната” прие поканата за среща с ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на партията. 

“Веднага след изборите открито заявихме, че ще разговаряме с всички политически партии по приоритетите, залегнали в предложените от “Продължаваме промяната” - 16 политики в полза на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС’, се казва в позицията на ПП.

“Подчертаваме, че това не е среща за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. Ще излъчим експерти за диалог по политиките, които сме готови да подкрепим като градивна опозиция”, заявиха от партията. От “Продължаваме Промяната” потвърдиха, че Кирил Петков и Асен Василев ще представляват партията. 

“Както вече обявихме, всички срещи на ПП с партиите в парламента за обсъждане на 16-те политики ще бъдат излъчвани на живо”, се казва още в съобщението.