В Монтана Бойко Борисов бе посрещнат от стотици членки на партията си, които издигнаха плакат: „Бойко Борисов може да решава всякакви кризи“.

Аз като жена, на която въпросната криза й предстои, предпочитам като му дойде времето да разчитам на медицината, не на Бойко, ама те си знаят. Но все пак – лекарят може да ви изпише хормони, бе, мили монтанчанки. Пак ще ви олекне, а и на нас също. А и колко по-евтино ще ви излезе. И на нас също.

И ще избързам преди гневните жени-ГЕРБ да ме обвинят в просташки сексизъм, за да си излея и другата мъка. Защо жените от Бойковата партия ходят при един и същи фризьор? Момичета, дами, госпожи и вие, селянки – честно да ви кажа, вашият фризьор е най-малкото от ПП, ако не и от ДБ. Лъже ви! Само един страстен привърженик на демокрацията и борец срещу олигархията може да направи Десислава Атанасова да прилича на Цецка Цачева. Ако ме послушате и го смените, не отивайте също така и при фризьора на Мая и Корнелия. И той, като гледам, е либерал.

Намерете си некое момче от вашите – да е израснало с повелите на ГЕРБ, да прави прически така, както вие строите пътища... Или не.... забравете. Абе и така сте си добре. Че то па при вашите – ще си поръчате да ви направят по едно русо каре, няма да може да го изплатите. Ще се окаже, че боята за коса е от една наша фирма, дето по принцип прави бетон и няма нищо общо с козметиката, ама то и бетонът се бърка, и боята се бърка – какво па да е толко различно. Особено, ако държавата плаща.

После ще ви подстриже някоя подфирма, дето като ви скъси от едната страна за уговорените 20 лева, ще поиска допълнително плащане от още 800 000 и ще наизкара по улиците всички фризьори, строители и Алибегов с конската опашка да ви заплашват с неговата фризура, ако не дадете парите. А ако откажете, ще ви пратят НАП, ДАНС и накрая и Гешев. Той, човекът, последно атакува цял детски център „Биберон“ в Силистра, един клиент във фризьорски салон изобщо няма да му се опъне. А и доколкото чух тогава от мои приятели силистренци – шефката на детския център на бесепарка нещо се правела, опонирала... А тия работи вашите момчета хич не ги обичат. Така че стойте си най-добре при фризьора-либерал – Цецка па също не е толкова зле, кво. А и либералите са прости хора – работят и плащат данъци. Нема да ви извъртят номера с Алибегов.  

Всичко това го пиша от състрадание, от сестринско чудо. Аз съм феминистка – дори и жени-ГЕРБ имат право на хубава прическа.

Освен това, ако ме попитате сега защо се заяждам с вас, а не с другите, веднага ще сменя темата с ИТН. И техните прически. Явно и Славчо, и Тошко са усетили ненавистта на фризьорите, затова са решили проблема радикално. Тошко първо пуска четината, а после я бръсне. Стар селски навик, много хигиеничен, особено, ако банята е на двора. Освен това издава недвусмислените им намерения какво мислят да направят с гражданството и политическите си опоненти, ако не им се подчинят. Имам предвид, че този тип прически, които те предпочитат, се нарича „пенисоглавец“.

За да не става темата обаче долнопробна, искам да ви обърна внимание на един фризьорски детайл в българската политика. Забелязали ли сте, че вододелът в нея минава не по линията град-село, крадци-почтени, да не говорим пък за ляво-дясно, а се дели на с коса-без коса? Бай Тошо беше без коса, Младенов с коса, Виденов с коса, Сергей без, Костов с коса, царят без коса, Киро е с коса, Бойко без... Сега ще ме попитат избирателите какво ни показва тази поредица? Еми нищо. И с коса и без коса, все ви ... 

А Тошко ту пуска кичарата, ту я бръсне, защото явно иска и да завтаря.

Ето, днеска Ива Митева (тя е с коса засега) каза, че нямали против в партията й да опитат да направят правителство. Верно ли? Що не, моят учител по математика също казваше, пробвай докато стане. 30 години по-късно при мен това с математиката още не става, но важното е да не се отказваме, нали? А и аз лично съм много любопитна как би изглеждал поредният проектокабинет на Славчо. Те малко се затрудниха предните няколко пъти и направо събираха кандидат-премиери от щандовете. „Премиерът зад щанда“ им се получи малко.

Ама сега иде лято, отпуски, хората ще тръгнат на море, може и Тошко Йорданов по примера на Бойко Борисов да направи една засада по кръстовищата на родината и там да си лови министрите. Като онази, здравната, дето Бойко я срещнал на едно разклонение за Велико Търново. То и къде другаде да я срещне човекът, като не слиза от тая джипка. Логично е всеки да си намира аверите на местата, на които пребивава най-много. По пътищата, по баровете, в подземния свят... Това българският избирател го преглъща по-лесно, отколкото да му предложат министър, намерен в парламента. Или в адвокатска кантора, демек юрист. Или, недай си боже, министър от университета – пълно падение! То в университета само либерали може да срещнеш, Пеевски там няма да го намериш. С което не казвам, че Пеевски има нещо общо с министрите от кръстовищата, подземния свят или баровете. Тц. То и честно казано, не се налага да търсиш Пеевски, ако влизаш в управлението, той сам ще си те намери. Рано или късно идва.