Бойко Борисов е готов да напусне лидерския пост на ГЕРБ, защото осъзнава, че хората искат да видят нови лица, каза тази сутрин президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред бТВ.

"Борисов е е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително е в разговори с Кирил Петков - каза Плевнелиев. - Борисов винаги е бил за европейско развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор". 

"Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността - добави предишният държавен глава. - И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и в Шенген".

Плевнелиев каза, че България не може да мине без нови предсрочни избори. По думите му чак тогава можем да станем свидетели на отговорно отношение от политическите сили и правителство на националното съгласие за ускорена интеграция на страната "в сърцето на Европа".