Руският президент Владимир Путин отрече руската армия да е отговорна за удара по пълен с хора търговски център в украинския град Кременчук при който, както твърди Киев, са загинали 18 души, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Нашата армия не нанася удари по никакви граждански обекти. Не е необходимо - имаме всички възможности да определим кое къде се намира и при наличието на модерно високоточно оръжие с голям обсег достигаме тези цели", заяви Путин на пресконференция в туркменската столица Ашхабад.

"При нас никой не стреля просто така, напосоки. Обикновено това се прави въз основа на разузнавателни данни за целите" и с "високоточни оръжия", каза той и допълни: "Убеден съм, че този път всичко е било направено точно по този начин."

Украйна обвини Русия, че е поразила и разрушила в понеделник търговски център в Кременчук, на 330 км югоизточно от украинската столица, при което са загинали най-малко 18 души, а има и хора в неизвестност.

Ден по-късно руската армия отрече да е атакувала граждански обект и увери, че е бомбардирала намиращ се в съседство склад за оръжие и че в онзи момент търговският център не е работел.