За малко повече от година “Палмс бет” и фирмите около хазартната компания са финансирали “Левски” с над 5 милиона лева.

Това става ясно от съобщение до медиите на генералния спонсор. Името му бе забъркано във водовъртежа от проблеми на “Герена” вчера, когато изтече запис от срещата на Станимир Стоилов и Иво Ивков със сдружението “Левски на левскарите”. От него стана ясно, че в последните 4-5 месеца взамиотношенията със спонсора станали “изключително неприятни”, имало много “разминавания и скандали”, по думите на Стоилов.

Изпълнителният директор Ивков добави, че има “принципни различия със собственика, генералния спонсор, с колегите от Управителния и Надзорния съвет”. Според него било конфликт на интереси да си спонсор и да искаш да управляваш. Адвокатът намекна за напускане.

Ето какво отговори днес “Палмс бет” - без съкращения и редакторска намеса.

Изявление до медиите

от Palms Bet, генерален спонсор на ПФК „Левски“ АД

Във връзка с излезлите информации в медийното пространство по отношение на партньорските договори между ПФК „Левски“ АД и групата компании на Palms Bet, генерален спонсор на футболния клуб, заявяваме следното:

Palms Bet и групата компании, свързани договорно с футболния клуб, не само изпълняват всички поети ангажименти, редовно превеждат всички суми по сключените договори, но и подпомагат нееднократно клуба като го финансират с авансови парични преводи.

Бихме искали да уточним, че до момента в управляващото дружество „Р.С. Консулт“ АД няма постъпило нито едно писмено обръщение към нас от страна на ПФК „Левски“ АД, с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма.

Заявяваме, че от сключването на Договора за управление и спонсорските договори в края на август 2021 г. до днешна дата, са изплатени 4 732 962 лв. От тях:

1. 3 400 000 лв. – по спонсорски договори

2. 1 332 962 лв. – по Договор за управление

Дружество „Р.С. Консулт“ АД не е получило плащане от ПФК „Левски“ АД по нито една от издадените фактури по Договора за управление, които са на обща стойност 571 336 лв.

В допълнение, Palms Bet и групата компании са финансирали спортния клуб под различна форма с 552 130 лв. С това общата сума, която е получил ПФК „Левски“ АД от групата компании на Palms Bet, възлиза на над 5 милиона лева.

С настоящото изявление бихме искали да внесем яснота по отношение на договорните ни отношения с клуба и да подчертаем, че за нас водещ принцип на партньорството ни с ПФК „Левски“ АД е да подпомагаме клуба в неговото развитие. Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него, независимо от трудностите, пред които е изправен.

17.11.2022

гр. София

Тити Папазов: “Палмс бет” е реалният спасител на “Левски”

Константин Папазов, който подаде оставка в Надзорния съвет, приета вчера на Общото събрание, заяви днес на баскетболна пресконференция, че „тъмни сили се опитват да се домогнат до “Левски“.

Папазов бе попитан за видеозаписите от проведената в неделя среща на сдружението, което иска да вземе акциите на клуба, със Стоилов и Ивков. И думите на директора, че възнамерява да съди членове на Надзорния съвет на „сините“.

„Искрено се надявам да не съм аз“, отвърна Тити Папазов.

„Каквото и да кажа, ще бъде малко. Те сами показаха какво представляват. За прехвърлянето на акциите всичко от А до Я е моя режисура. На 10 юни в знак на благодарност Наско Сираков каза, че ми прехвърля 35 процента от акциите.

Той има биволско спокойствие. Убеди ме и мен да се правя на луд. Да знаят, че всичко е свършено. Ако с нещо съм горд за двете години, в които бях в Левски, то е договорът с „Палмс бет“, който е моя и на Наско Сираков заслуга”, рече баскетболният специалист.

По-рано тази година той влезе в конфликт със Станимир Стоилов, който поиска Папазов да възстанови пари, за които “Левски” бе осъден от фирма за екипировка, а договорът с нея бе скъсан по негово настояване.

“Подписахме за 70 процента над офертата. „Палмс бет“ е реалният спасител на “Левски”. От 2014 година тъмни сили се опитват да се домогнат до “Левски”. Сираков е онкологът, който отстрани тези ракови образувания. Спокоен съм, че “Левски” има изключителен хоризонт“, заяви още Папазов.