Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събуди новините в 9 ч., като обяви от партийната централа, че няма да се откажат от хартиената бюлетина. 

Това стана, след като вчера Борисов лично призова депутатите си "да запазим машинното гласуване" и поиска преосмисляне на позициите за Изборния кодекс.

Крум Зарков пък анонсира проект за промени, според които обикновено мнозинство (13, а не 17 души) във ВСС ще може да сваля главния прокурор, както и че цели двама ще го разследват - един разследващ и един контролиращ разследващия.

Гешев отвърна, че не било това правосъдна реформа - а истинска правосъдна реформа е да се завишат наказанията за онлайн педофилите (като в целия "бял" свят е признато, че сляпото увеличаване на присъдите не води до нищо добро, б.р.).

Явно и Австрия много не ги разбира тия работи, защото (освен Холандия) изрази ясна позиция, че не иска и няма да ни допусне с нашите проблеми в Шенгенското пространство.

В този ред на мисли - новият Z-Каст е на тема: колко различни разговора имаше в осъждането на Десислава Иванчева и кои от тях пропусна публиката.

Почина телевизионната легенда на БНТ Анахид Тачева

А на 82 г. си отиде едно от най-обичаните и разпознаваеми лица на БНТ от времето на соца - Анахид Тачева.