От всички приоритети за държавата, БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да се занимава с Изборния кодекс, с който Борисов се хвалеше. Това подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"В сряда влизаме обратно в пленарната зала, за да предложим временна комисия за промените в Изборния кодекс", отбеляза той.

В петък ПП и "Демократична България" не се регистрираха за заседание. От третия опит останалите партии обаче успяха да съберат кворум.

Петков подчерта за пореден път, че промените в Изборния кодекс се приемат твърде бързо.

"Те просто се готвят и бързат за едни избори, искат да ги откраднат, искат да има манипулация, затова така - среднощно - правят тези упражнения."

Лидерът на ПП подчерта, че с машините броят на невалидните бюлетини се е сринал от 160 000 на съвсем малко. Според него те трябва да подкрепя нормален обществен дебат, заради което и ПП предлагат нова временна комисия. Ако бъдат игнорирани, ще призоват президента Румен Радев да обяви вето на новите предложения в Изборния кодекс, които връщат хартиената бюлетина и на практика обезмислят използването на машините.