Националните отбори на Люксембург и България завършиха 0:0 в контрола във великото херцогство. Това бе последен мач и за двата отбора за календарната година. С днешния резултат селекцията ни остава без поражение при новия си селекционер Младен Кръстаич, но пък и за първи път не спечели.

От назначението си сръбският специалист е извел България до три победи, а днес беше регистрирано и равенство. Кръстаич направи доста промени в стартовия състав в сравнение със срещата в Кипър.

Двата отбора се вкопчиха в битка още от първата минута, а първото полувреме беше оцветено с осем жълти картона, вдигнати от млад литовски съдия. Първата възможност в мача се откри пред Кирил Десподов от свободен удар, но вратарят Ралф Шьон внимаваше и с една ръка извади топката в ъглов удар. В 20-ата минута пак имаше възможност за българския отбор, като Десподов комбинира с Делев, но попадението на крилото на "Лудогорец" беше отменено заради засада.

Домакините също имаха две опасности пред Светослав Вуцов, като най-напред играча на ЦСКА-София Енес Махмутович с глава стреля в аут след центриране от корнер. А Алесио Курчи при единоборство с Валентин Антов претендира за дузпа, но съдията не реагира.

В 35-ата минута Кирилов излезе сам срещу Шон, но стреля право в тялото на вратаря с по-слабия си ляв крак. До края на първата част българите отвърнаха с още едно положение. Делев получи топката полуобърнат към вратата и стреля с ляв крак по диагонал, но Шьон показа изключителен рефлекс и извади топката отново в ъглов удар.

Отборът на Люксембург започна много активно през второто полувреме и първите две възможности за тази част бяха на домакините. Най-напред Флориан Бонерт се откъсна и преодоля Вуцов, но от малък ъгъл не успя да намери опразнената рамка. В 60-ата минута резервата Ивандро Борхес можеше да открие резултата, след като с чудесен удар от петнайсетина метра препарира Вуцов на голлинията, но гредата спаси българския отбор.

Скоро след това Филип Кръстев получи чудесна топка пред наказателното поле след центриране от ляво, но прати кълбото високо над гредата. 

Домакините продължиха да атакуват и в 79-ата минута отново бяха много близо до гол при контраатака след грешка на надеждата на "Интер" (Милано) Никола Илиев.

Люксембург завърши мача с десет души заради втори жълт картон на Даниел Синани. Опитният полузащитник влезе прекалено остро в глезена на изпреварилия го за спорна топка Илиан Илиев и съдията от Литва вдигна и червен картон в срещата.