По високите етажи на Русия се страхуват от Хага. Затова бомбардировките над Украйна са "мекушави".

Това обяви главната редакторка на RT Маргарита Симонян по време на гостуване в предаването на прокремълския водещ Владимир Соловьов по държавната телевизия "Россия 1".

"Готвят се да превземат Крим. Правим единственото възможно нещо в тази ситуация - бомбардираме всеки ден. Бомбардираме инфраструктурата. Господ ни е свидетел - не искахме това да се случва. Никой не искаше това да се случва - нито вие, нито аз. Знам, че и лидерите ни не искаха това. И въпреки това ние сме нежни, учтиви, понякога дори мекушави. Толкова сме меки, толкова нежни. Ние сме доверчиви, меки, а трябва ли да бъдем такива?"

"Ние сме доверчиви", акцентира одобрително Соловьов.

След това Симонян продължи:

"Сега като виждаме как инфраструктурата се унищожава всеки ден. Инфраструктурата, която помага на Украйна да се бори, да убива нашите хора на териториите, които сега са наши. Аз съм изумена от нашите хора и, за съжаление, познавам много от тях, включително и такива по високи етажи, които се страхуват от това и не искат да казват нещата с истинските им имена, заради това какво ще си кажат хората от другата страна".

"Може би е време да се пенсионират от тези високи етажи", подаде Соловьов.

Симонян елегантно отбеляза, че "може да плюем" на това, което си мисли Западът.

"Хора, които се страхуват от Хага - слушайте, трябва да се страхувате от това да загубите, да бъдете унижени, да предадете народа. Нека ви кажа, ако загубим, Хага, било то истинската или хипотетична, ще дойде и за чистача на улици, който мете паветата пред Кремъл. Дали един район повече или по-малко на Киев ще остане без електричество, няма да промени магнитуда на катастрофата, която ще се стовари върху нашата държава. Невъобразимо е. Не бива да губим. Ако се страхувате от Хага, стойте далеч от гората".

В типично свой стил Соловьов завърши този сегмент от предаването си с мрачна заплаха.

"Няма да има никаква Хага, ако това се случи. Няма да остане нищо. Целият свят ще бъде превърнат в пепел".