Няма вечер без драми на Световното в Катар в битката за осминафиналите. Този път емоции до последно на двата полюса се ляха на последните срещи в група Н.

Южна Корея обърна Португалия с 2:1 и ще придружи иберийците в първата елиминационна фаза като подгласник.

В другия двубой Уругвай победи Гана с 2:0, но това се оказа недостатъчно. Така класирането е следното: Уругвай - 6 т., Южна Корея - 4 т., 4:4 голова разлика, Уругвай - 4 т., 2:2 голова разлика, Гана - 3 т.

Което означава, че азиатците прескочиха за сметка на южноамериканците благодарение на повече вкарани голове.

Южна Корея ще играе с Бразилия, а Португалия - с Швейцария.

Португалия - Южна Корея 1:2

Рикардо Орта откри резултата за европейците в 5-ата минута, а азиатците стигнаха до обрат с попадения на Юн Гуон Ким в 27-ата и на Хее Чан Хван в добавеното време. За второто огромна роля изигра звездата на "Тотнъм" Хюн Мин Сон.

Португалците видимо не си даваха зор, още повече след като поведоха в резултата. Кристиано Роналдо направи пропуски, преди да бъде заменен в 63-ата. Това не му се хареса.

Корейците имаха за какво да играят, напористата им игра и себераздаване донесоха огромен успех в група, в която бяха считани за абсолютни аутсайдери.

Гана - Уругвай 0:2

И двата тима имаха шансове да прескочат напред, като африканците влязоха в мача с 3 т. актив. С него си и останаха.

Изнесоха хубав мач, особено за неутралния зрител, с много голови ситуации, но се оказаха извън борда.

Джорджиан де Араскаета вкара два бързи гола в 26-ата и 32-ата. Ганайците не спираха да се борят, а урусите дълго разчитаха, че са втори. До гола на корейците за 2:1.

Уругвай имаше на разположение близо 10 минути добавено време, но направи пропуски. Тимът изрази претенции за дузпа, каквато не бе отсъдена. След края на срещата играчи наобиколиха съдиите.