Под влиянието на "емоциите" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи ревизия на последното си решение относно измененията в Изборния кодекс. Това се случи буквално в рамките на няколко часа. Борисов заяви сутринта в национален ефир, че ако президентът Румен Радев наложи вето на текстовете, прокарани от "Хартиената коалиция" ГЕРБ, ДПС, БСП, то депутатите му ще го подкрепят, а а по обяд се отметна..., след като издателят на ПИК Недялко Недялков нахлул в партийната централа.

Както Клуб Z писа, днес Борисов пък "нахлу" по телефона в студиото на Нова тв, където гост бе депутатката му Деница Сачева. Тя обаче се превърна от събеседник в просто наблюдател на "спаринг среща" между лидера си и водещите Мирослава Иванова и Виктор Николаев. На финала Борисов обяви, че ако Радев наложи вето на измененията (с които машината стана "принтер", а хартията се завърна в големите секции, б.р.), то депутатите му ще подкрепят ветото. Ерго, ГЕРБ ще се отметне от собствените си промени, които пришпорваше за разглеждане в комисия и зала на продължили десетки часове заседания.

По обяд обаче, от сайта ПИК научаваме, че издателят му Недялко Недялков е нахлул в централата на ГЕРБ в т.нар. Малко НДК, където заварил лидера. Недялков е инициатор на една подписка, която, оказва се, никой не е виждал в пълнота, на граждани, искащи си хартията в изборния процес. И явно е принудил бившия министър-председател да смени позицията си, защото Борисов е цитиран да казва:

"Съжалявам, сбърках, поддадох се на емоциите, няма да подкрепяме президента Радев за Изборния кодекс. Не биваше да казвам такова нещо. Ядосах се страшно на водещите в Нова телевизия. Разбира се, че няма да моля депутатите си. А сега като ги събрах, всички те казаха, че няма да се съобразят с такава молба", заяви партийният лидер, известен с честите си инструкции към народните избраници от партията му, с които те винаги се съобразяват.

На практика с подписката на Недялков, Соня Колтуклиева, ММА боецът Станислав Недков - Стъки и компания, като аргумент на ГЕРБ, бе отворен Изборният кодекс. 

Иначе измененията в ИК не са обнародвани в днешния брой на "Държавен вестник". Едва след това Радев ще обяви ще има ли вето или не. Но "Хартиената коалиция" разполага с гласове, за да го преодолее, ако наложи такова.