Само месец остава до голямото начало на един от най-очакваните телевизионни проекти – най-новия сериал на БНТ „Вина“. Сериалът започва от 5 януари 2023 г. и обещава да завладее изцяло още от самото начало. Всеки четвъртък в 21:00 ч. ефирът на БНТ 1 ще е запазена територия за 12-серийната семейна драма, в която се преплитат две основни теми – за вѝното и за винáта, която човек изпитва в различни ситуации в своя живот. „Вина“ е част от филмопроизводството на БНТ, режисьор е Виктор Божинов, а сценаристи - Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова.

В центъра на сюжета във „Вина“ е Филип (в ролята е Владимир Зомбори),  който се завръща от Америка, за да продаде винарната на починалия си вуйчо. Бизнесът, който наследява обаче, се оказва в тежко състояние – с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино.

Историята ни среща и с талантливата и фанатично отдадена на работата си млада еноложка Елина (в ролята е Елена Телбис) и скрития съдружник Андрей (в ролята е Михаил Билалов), който саботира работата на винарната в името на личната си облага. И докато Филип заедно с Елина и други свои съмишленици се опитва да възроди винарната и да опази целостта на своето семейство, наяве започват да излизат тъмни тайни от миналото, а героите се борят, всеки по свой начин, с горчивото чувство за вина…

„Вина“ е история за общочовешките теми като премълчаната в миналото истина, която капка по капка си проправя път към настоящето, любовта и изневярата, от която никой не е застрахован. В сериала зрителите ще се срещнат и с несломимия вътрешен порив да създаваш, оставяйки след себе си следа, изконния дълг към семейството и уважението към труда на предците, но и с неутолимото желание за власт и пари, със скритото лице на бизнеса и пристъпването на моралните граници.

Официален трейлър:

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а сериалът „Вина“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.