Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че не е успял да изпълни най-голямата мечта в кариерата си - да спечели световната титла с Португалия.

С посланието в социалните мрежи №7 хвърля в смут феновете и сънародниците си, тъй като не става ясно дали ще продължи да играе за първия тим на родината си. След загубата от Мароко на четвъртфинал в Катар се заговори, че това може да е бил последният мач на реализатора за иберийците.

Роналдо бе в центъра на вниманието и на катарския Мондиал, но не за добро. Той вкара само един гол - от дузпа. Мусеше се, че е сменяван и пренебрегван като титуляр. Говореше се, че е бойкотирал тренировки, искал да си тръгне и т. н., и т. н. 

Посред първенството остана и без клубен отбор, след като договорът му с "Манчестър Юнайтед" бе прекратен заради скандално интервю. Имаше спекулации, че се е споразумял със саудитския "Ал Насър". Той отрече.

"Да спечеля Световно първенство за Португалия беше най-голямата и амбициозна мечта в кариерата ми. За щастие спечелих много титли на международната сцена, включително с Португалия, но поставянето на името на страната ни на най-високото стъпало в света беше най-голямата ми мечта", написа Роналдо.

От следващите редове излиза, че Роналдо не се вижда след 4 години на Мондиала в САЩ, Канада и Мексико. Тогава той ще е на 41 г.

"Борих се за това. Борих се здраво за тази мечта. При петте си участия на световни първенства, които записах за последните 16 години, винаги играех с велики играчи и бях подкрепян от милиони португалци, за които дадох всичко от себе си. Оставях всичко на терена. Никога не обръщах гръб на тази борба и никога не се отказах от тази мечта. За съжаление вчера мечтата угасна.

Не си струва да реагираш под влияние на емоцията. Просто искам всички да знаете, че много е казано, много е написано, много е спекулирано, но моята отдаденост към Португалия не се е променила нито за миг. Винаги съм бил един, борещ се за целта на всички и никога не бих обърнал гръб на колегите и страната си."

За националния отбор на Португалия Роналдо има рекордните 196 мача и 128 гола - и двете са върхови постижения за представителен тим. 

"Няма какво повече да се каже засега. Благодаря ти, Португалия. Благодаря ти, Катар. Мечтата беше хубава, докато я имаше... Сега се надяваме, че времето ще бъде добър съветник и ще позволи всеки сам да си направи изводите", завършва обръщението си Роналдо.