Интересни имена се завъртяха като варианти за нов селекционер на Бразилия на мястото на Тите, който подаде оставка след отпадането на четвъртфинал на Световното. 

Сред тях са Карло Анчелоти, Пеп Гуардиола, Томас Тухел, Зинедин Зидан...

За варианта с Анчелоти, който вероятно кара последния си сезон в "Реал" (Мадрид), съобщава сайтът UOL sporte. Той можел да застане начело на "селесао" още през лятото, когато изтича договорът му с "лос меренгес".

Според публикацията, ръководството на Бразилската футболна конфедерация е провело разговори с Анчелоти и с Хосеп Гуардиола още преди началото на Световното в Катар. Испанският специалист обаче не се интересувал от работа с национален отбор на този етап, за което потвърди и с новия си договор с "Манчестър Сити" до юни 2025 г., който той подписа през ноември.

Анчелоти пък заяви, че отворен за предложения, но предупреди, че може да поеме Бразилия през лятото.

Сайтът отбелязва, че ръководството на федерацията ще трябва да назначи временен треньор на националния отбор, тъй като през март 2023-та започват квалификациите Мондиал 2026.

63-годишният Анчелоти пое "Реал" (Мадрид) през лятото на 2021 г. Той стана първият треньор, който печели всяко от петте най-силни национални първенства в Европа. В кариерата си е ставал шампион на Англия с "Челси", на Германия с "Байерн" (Мюнхен), на Италия с "Милан" и на Франция с "Пари Сен Жермен".

Анчелоти държи и рекорда за най-много титли в Шампионската лига сред треньорите. През 2003-та и 2007 г. италианецът спечели най-престижния клубен турнир в Европа с "Милан", а през 2014-а и 2022 г. с "Реал" (Мадрид).

Испанският "Спорт" обаче твърди, че Футболната конфедерация на Бразилия не се е отказала от Пеп Гуардиола и в близките дни планира среща с него. Президентът на организацията Едналдо Родригеш смята Гуардиола за най-добрия наставник в света. Той бил готов да направи компромис и каталунецът да съвместява двете длъжности до 2025 г.

Родригеш все пак не бърза с избора на нов наставник на "Селесао", тъй като следващите официални мачове на Бразилия са чак догодина.

Говори се и за други кандидатури. Като например на португалеца Абел Ферейра, който в момента води "Палмейрас", с който спечели Копа Либертадорес през 2020-2021 г.

Старши треньорът на "Флуминензе" Фернандо Диниз също е вариант, като той е много тачен в Бразилия заради офанзивния футбол, който играе тимът му. Ренато Порталупи от "Гремио" и Рожерио Сени от "Сао Пауло" също са сред опциите, но по-назад в списъка.