Краля на футбола Пеле поздрави Аржентина след триумфа на Световното в Катар. Легендарният бразилец се възстановява в болница, като близките му и лекарите твърдят, че състоянието му след прекарана инфекция се подобрява. 

В поста си в социалните мрежи Пеле не пропусна да спомене и Диего Марадона, който почина през есента на 2020 г.

„Поздравления, Аржентина! Диего със сигурност се усмихва в момента“, написа Пеле в Инстаграм.

Той отправи съчувствие към Килиан Мбапе, хеттрикът на когото не стигна на Франция. Асът на "Пари Сен Жермен" стана голмайстор на Мондиала, а хеттрикът му е едва втори в историята на Световните първенства след този на Джеф Хърст от 1966 г. за Англия срещу ФРГ.

Мбапе постави и рекорд с броя голове на финали, като се броят и головете отпреди 4 г. в Русия.

„Футболът продължава да разказва историята си, както винаги по завладяващ начин. Меси спечели първата си световна титла, както заслужаваше. Приятелю, Мбапе, да отбележиш четири гола във финал, е нещо голямо. Беше подарък да гледаме този спектакъл за бъдещето на нашия спорт. Няма да пропусна да поздравя и Мароко за изключителния турнир. Беше страхотно да видя Африка да блести“, добави Пеле.

Тенисистите Роджър Федерер и Анди Мъри също коментираха вълнуващия епилог.

„Това е истинска приказка за Аржентина. Отново и отново ти (Меси) дефинираш величието. Привилегия е да те гледам“, написа Федерер.

„Дали Меси е най-добрият спортист на всички времена? Забравете просто за футбола. Какъв човек!“, добави Мъри.

Голфърът Тайгър Уудс и лекоатлетът Юсейн Болт се присъединиха към поздравленията.

„Меси е най-великият футболист, който съм виждал. Казвате Пеле и Марадона, но все още мисля, че това, което Меси прави с топката е пълна лудост. Тя просто залепва за крака му“, заяви Уудс.

Болт възкликна: „Какво Световно първенство!“