Лионел Меси заяви, че иска да изиграе „още няколко мача като световен шампион“ с екипа на Аржентина, преди да приключи с националния отбор. Снощи №10 вкара два гола и дузпа в драмата с Франция на финала в Катар 2022. 

За първи път в кариерата си стана световен шампион, след като през м.г. взе пък Копа Америка - отново за първи път. Меси постави куп рекорди на финала и на целия Мондиал. Той стана първият в историята с голове във всички фази на най-големия футболен форум.

„Очевидно исках да приключа кариерата си с това, не мога да искам повече. Благодаря на Господ, той ми даде всичко. Почти приключвайки кариерата си по този начин, наистина е впечатляващо“, започна Меси пред аржентинската телевизия TyC Sports.

„Какво следва? Спечелих Копа Америка, Световното първенство… Почти приключих. Наслаждавам се на националния отбор, на тази група играчи. Искам изживея това, че съм световен шампион още няколко мача. Искам да отнеса трофея в Аржентина и да го отпразнуваме с всички. Това е мечтата на всяко дете, а аз бях истински щастлив да постигна всичко и това, което ми липсваше е тук“, отговори Лионел Меси.

„Толкова дълго мечтах за това, толкова го исках, че все още не мога да повярвам“, написа малко по-късно аржентинският футболист в Инстаграм.

„Благодаря на семейството ми, на всички, които ме подкрепят и вярваха в нас. Доказахме още веднъж, че когато се борим заедно и сме обединени, аржентинците сме способни да постигнем целите си. Заслугата е на отбора, който е над индивидуалностите. Това е силата на всички нас да се борим за една и съща мечта, която бе и мечта на всички аржентинци. Направихме го“, добави Меси.

Традиционната арабска дреха, с която Меси бе облечен, предизвика полемика

Гари Линекер и Пабло Сабалета останаха резервирани от случилото се малко преди коронацията на Аржентина. Емирът на Катар облече на Меси традиционното арабско облекло бишт.

Така той вдигна световната купа, а тодзи факт не се хареса на всички.

Коментаторът на BBC Гари Линекер смята, че този жест е развалил нещо, което е можело да бъде "магически момент".

Бившият английски национал и ас на "Барселона" заяви следното:

"Това беше магичен момент. Но е срамен начинът, по който покриха Меси и фланелката му на Аржентина".

Бившият защитник на Аржентина Пабло Сабалета, който работи като анализатор за Би Би Си, се съгласи:

"И защо? Нямаше причина да правят това".

ФИФА бе потърсена за коментар за ситуацията от някои новинарски агенции, но засега отказва такъв.