"Ще се завърнем."

Това написа Килиан Мбапе в туитър в първия си пост след загубата на Франция от Аржентина на финала на Световното. Звездата направи история, забивайки три гола, като буквално носеше отбора на гърба си от началото на обрата до края, но това се оказа недостатъчно. 

Неговите думи са придружени със снимка с намръщената физиономия, въпреки че носи трофея за голмайстор на турнира, както и с изображения с френското знаме и събрани длани.

Футболистът на "Пари Сен Жермен" бе много разочарован и се наложи президентът на Франция Еманюел Макрон да го утешава край терена.

"Събуждането е трудно", бе написано на Туитър профила на националния отбор на Франция, който призова феновете да изпращат окуражителни съобщения на футболистите.

Нападателят Маркус Тюрам също публикува своя снимка как гледа с тъга световната купа.

Френските национали все пак ще поздравят привържениците си на "Плас де ла Конкорд" в Париж, обяви футболната федерация. По-рано през деня се получи объркване, като президентът на организацията Ноел Льо Грае обяви, че те ще бързат да се приберат, тъй като не са в настроение да празнуват и няма да има церемония.

От федерацията обаче уточниха, че Льо Грае се е прибрал по-рано в Париж и не е бил наясно с решението на футболистите и щаба. Очаква се "петлите" да уважат феновете си в центъра на Париж малко след 20:00 часа местно време.

А в близките дни Ноел Льо Грае ще има разговор с треньора Дидие Дешан относно бъдещето му, съобщава RMC Sport.

Очаква се двамата да се видят до края на седмицата. Настоящият договор на 54-годишния специалист изтича на 31 декември, като многократно бе обявявано, че ще бъде продължен поне до Европейското през 2024 г.

Дешан е начело на националния отбор от юли 2012 г. За десет години французите станаха световни шампиони (2018 г.), победители в Лигата на нациите (2021 г.) и сребърни медалисти от два турнира: Европейско първенство (2016-а) и завършилия Мондиал.

Снощи Дешан обяви, че иска да отминат няколко дни и да разговаря с шефовете на федерацията, преди да вземе решение. Той също трябваше да бъде успокояван от Макрон. Президентът влезе в съблекалнята, казвайки, че го прави, за да благодари на отбора за духа и проявения характер два пъти да навакса изоставане срещу "албиселесте".