"Симона я познавам от автомивката, беше като управителка - седеше и гледаше как мием колите."

Това разказа днес един от свидетелите - Зоро Спасов, работник в мивката на Георги Семерджиев. Срещу последния започна по същество с разпити на свидетели делото, затова че на 5 юли вечерта уби с аудито си SQ 7 две момичета на кръстовището на хотел "Хемус".

Днешният ден бе чакан с интерес, тъй като показания в Софийския градски съд дадоха освен този служител, и самата Симона, военният прокурор Адалберт Кръстев и таксиметровият шофьор, когото удари зверски Семерджиев, преди джипът да сгази двете момичета.

Според Спасов шефът наистина карал колата, която не била с български номера, имал лампа и полицейска палка.

"Виждал съм да кара колата с включен полицейски буркан", каза той.

А младата дама, която в момента е отстранена от полицията, имала "приятелски отношения" със Семерджиев.

"Георги ми беше шеф, тя просто стоеше там с мене.

Измихме аудито преди катастрофата, около 22.30-23 ч. Симона беше там. Тогава тя си тръгна преди шефа, след това той си тръгна и каза, че ще се върне.

После шефът, Георги, дойде отново без колата - към 23 и нещо. Беше много притеснен, уплашен, нямаше ключове.

Изглеждаше зле – притеснен. Моят притятел, с който мием - Александър ми каза, че е бил с една маратонка, но аз не помня.

После дадох телефона ми на шефа - Георги, да се обади на Симона. Тя дойде след 15-20 мин. - имаше стълба, взехме я.

Симона занесе стълбата с опела на няма и 1 км до дома на Георги. Аз бях със Симона с колата", каза още младият мъж.

(Още скоро след ПТП-то вътрешният министър Иван Демерджиев също съобщи, че полицайката лично е помогнала със стълба на Семерджиев да се укрие в квартирата си на ул. "Горски пътник". Това се налага, тъй като той е изоставил ключовете си в аудито - вече разцепено на две към този момент.

След това Семерджиев си легнал да спи - така го и завариха разследващите на другия ден - 6 юли, б.р.).

Днешната версия на младата дама обаче бе друга и изпълнена със... странни случайности.

„Силно казано е, че познавам Семерджиев. Посещавала съм автомивката му, за да си измия автомобила“, заяви тя.

Радева се появи днес с шапка и маска, а на излизане сложи и качулката на якето си. Отказваше да отговаря на журналистически въпроси.

От показанията пред съда стана ясно, че познавала Семерджиев от около година. А посещавала автомивката му, за да си мие колата.

В деня на инцидента също била там, но така се случило, че пила кафе с момиче, което е виждала два пъти и сега не може да си спомни коя е.

След това си тръгнала да ходи да плати дограма.

"Минавайки към автомивката, бях видяла автомивката. Звъннах на мияча – Зоро. Нищо не ми каза, попитах дали може да провери дали ключовете са ми останали там."

Така всъщност обоснова проведения разговор с "Жоро", който в този момент вдигал телефона на собствения си подчинен.

После обаче видяла, че има катастрофа на бул. „Черни връх“ и много полиция на мястото на инцидента. И минала под полицейската лента.

„Само попитах другите полицаи и те ми казаха, че не могат да дадат информация в момента. Само разбрах, че е мазало. Видях ударен таксиметров автомобил. (…)

Като бях на инцидента, позвъних на Зоро. Той ми вдигна и ми каза, че ще ми върне обаждане, че ще провери. Тръгвайки от ПТП-то към автомивката, ми звънна Зоро, не ми се представи, но гласът ми приличаше на Георги.

Аз попитах намери ли ключовете и разбирайки, че съм почти до автомивката, ме помоли да взема стълба, която да закарам на горната пресечка, на „Горски пътник“.

Пред съда пък таксиметровият шофьор, в чиито автомобил първоначално се е ударил Семерджиев, обясни, че е навлязъл в кръстовището на зелен светофар, когато усетил „зверски удар“. Той добави, че от удара колата му отпред е била като отсечена.

Без особени изненади - военният прокурор Адалберт Кръстев, също обяви, че случайно е минавал край мястото. Прибирал се с близко семейство.

Кръстев помогнал на таксиметровия шофьор, както и обезопасил периметъра, видял вещите на Семерджиев, зарязани в аудито, обадил се на дежурен прокурор, и т.н.