Националният тим на Аржентина получи подобаващо посрещане в Буенос Айрес, след като донесе трета световна титла на страната си. 

Водени от своя капитан Лионел Меси, който носеше световната купа, футболистите слязоха от самолета при луда атмосфера на летището и веднага се качиха на открит автобус. До Меси бе селекционерът Лионел Скалони.

Стотици хиляди изпълниха улиците на Буенос Айрес, а автобусът едва си пропряваше път. Може да се каже, че по улиците имаше повече хора, отколкото по домовете. Някои от тях изобщо не се бяха прибирали, след като "албиселесте" победи Франция на финала в Катар след дузпи (4:2 и 3:3).

"Ако някой е имал съмнения, вече може окончателно да ги забрави. Да, Лионел Меси е най-великият футболист в историята и едва ли ще се появи друг като него. Сега няма по-щастлив човек от Лео“, заяви халфът Родриго Де Пол.

А част от футболистите едва не паднаха от покрива на автобуса.

Лионел Меси, Анхел Ди Мария, Леандро Паредес, Николас Отаменди и Родриго де Пол седяха най-отгоре, когато двуетажното возило минаваше под електропроводи на улица в Буенос Айрес. Играчите забелязаха жиците едва в последния момент и успяха да се скрият, но можеха да се озоват на земята.

За играчите всичко премина само с уплаха и изгубената бейзболна шапка на Паредес. Това е вторият парад на аржентинците - по-рано те преминаха по улиците на Катар, придружени от камилска полиция.