Състоянието на бившия италиански национал Джанлука Виали се влошава, съобщиха медии на Апенините и Острова. Легендата на "Сампдория", "Ювентус" и "Челси" и "скуадра адзура" е в болница в Лондон, където се лекува от рак на панкреаса.

58-годишният Виали наскоро се оттегли от позицията си като административен директор италианския национален отбор, за да се съсредоточи върху борбата си с болестта.

Той беше диагностициран с рак на панкреаса за първи път през 2017 г., преди да бъде да се възстанови през 2020-а. Ракът му се завърна през миналата година, а италианският вестник "Кориере дела сера" твърди, че състоянието му се е влошило напоследък.

87-годишната майка на Виали Мария Тереза и брат му отлетяха за Лондон, за да го посетят в болница, тъй като той не може да се върне за Коледа.

В изявление миналата седмица Виали потвърди, че се оттегля от позицията си в италианския отбор, но се надява, че това ще бъде само временно.

"В края на дълги и трудни преговори с моя прекрасен екип от онколози реших да се оттегля, надявам се временно, от моите настоящи и бъдещи професионални ангажименти. Целта е да използвам всички психически и физически сили, за да помогна на тялото си да преодолее тази фаза на болестта, така че да мога възможно най-скоро да се изправя пред нови приключения и да ги споделя с всички вас", каза Виали, цитиран от таблоида "Сън".