Зинедин Зидан е основен фаворит за селекционер на националния отбор на Бразилия, твърди реномираният френският спортен в. "Екип".

Според изданието, бразилската футболна федерация много иска бившия треньор на "Реал" (Мадрид) да наследи на поста Тите, който напусна след отпадането на "златистите" на Мондиал 2022 в Катар.

Маурисио Почетино, Томас Тухел и Рафаел Бенитес също се сочат като варианти, но Зидан е предпочитан от бразилската централа. Говореше се и за Карло Анчелоти, като се твърдеше, че в Страната на кафето били готови да изчакат италианеца до лятото. 

Преди дни обаче той заяви, че иска да изпълни договора си с "белите" до края на юни 2024 г.

50-годишният Зинедин Зидан, световен шампион от 1998 г., е без работа, след като си тръгна от "Реал" през 2021 г. Оттогава бе спряган за треньорските постове на "Пари Сен Жермен", други клубове и Франция. Много вероятно е обаче да почака да оглави националния тим на родината си, тъй като федерацията е по-вероятно да остави на поста Дидие Дешан.

Тите бе атакуван на улица в Рио де Жанейро

Доскорошният селекционер "селесао" Тите е бил нападнат на улица в Рио де Жанейро, информира журналистът Анселмо Гоиш в колонката си във вестник "О Глобо", предаде БТА.

Треньорът се разхождал сутринта в квартала "Бара да Тихука". Той бил разпознат и атакуван от човек, който го обвинил за отпадането на четвъртфинал на Световното от Хърватия след дузпи.

Тите не е пострадал физически, но нападателят е успял да му открадне лична вещ. Той живее със семейството си в Рио, като очаква следващото си предизвикателство във футбола.