Най-големите във футбола от снощи пишат прощални думи за Пеле, който снощи издъхна в болница в Сао Пауло след дълга битка с болестите си.

Вижте някои от постовете в социалните мрежи. Много от величията публикуват свои снимки с бразилската легенда. Списъкът се актуализира.

Лео Меси публикува своя снимка с Краля и беше лаконичен:

„Почивай в мир, Пеле“.

Кристиано Роналдо

„Много дълбоки съболезнования на цяла Бразилия, и по специално на семейството на Едсон Арантес до Насименто. Едно просто „сбогом“ за вечния крал Пеле никога няма да е достатъчно, за да изрази боката, която в момента е обзела целия футболен свят.

Вдъхновение за толкова много милиони, мерило вчера, днес и завинаги. Любовта, която винаги си ми показвал, беше взаимна във всеки един момент, който споделяхме, дори и от разстояни. Той никога няма да бъде забравен и паметта му ще живее вечно във всеки от нас, любителите на футбола. Почивай в мир, Крал Пеле.“

Килиан Мбапе

"Краля на футбола ни напусна, но заветът му няма да бъде забравен. Почивай в мир."

Неймар

"Преди Пеле "10" беше просто число. Прочетох тази фраза някъде, в някакъв момент от живота си. Но това красиво изречение е непълно. Бих казал, че преди Пеле футболът беше просто спорт. Пеле промени всичко.

Той превърна футбола в изкуство, в забавление. Той даде глас на бедните, на чернокожите и особено: Даде видимост към Бразилия. Футболът и Бразилия вдигнаха статуса си благодарение на Краля!"

Роналдо Назарио

"Единствен. Гениален. Техничен. Креативен. Перфектен. Ненадминат. Където Пеле пристигна, той остана. Никога не напусна върха, но ни напусна днес. Краля на футбола. Най-великият за всички времена. Светът е в траур. Тъгата от раздялата се смеси с неизмеримата гордост от написаната история.

Каква привилегия е да дойда след теб, приятелю. Твоят талант е училище, през което трябва да премине всеки играч. Неговото наследство надхвърля поколенията. И така ще живееш. Днес и завинаги.

Благодаря, Пеле. Почивай в мир.“

Христо Стоичков

"Ти винаги ще си вдъхновението на поколения! Благодаря ти, че ме прие за твой приятел! Благодаря ти, че ме покани на мача за 50-ия ти юбилей! Благодаря ти, че ме предложи в твоя списък за най-великите футболисти! Ти си единственият трикратен световен шампион! Ти си Краля Пеле! Благодаря ти за всичко и почивай в мир!”

Той си отиде, но магията му ще остане. Пеле е ВЕЧЕН!!"

Франц Бекенбауер

„Футболът загуби най-великия човек в своята история, а аз загубих един уникален приятел. Футболът ще бъде твой завинаги. Почивай в мир.“

Александър Чеферин, президент на УЕФА

"Ние сме дълбоко натъжени от загубата на Пеле, един от най-великите играчи на всички времена. Той беше първата световна суперзвезда в играта и чрез своите постижения на и извън терена, той изигра ролята на пионер в превръщането на футбола в най-популярния спорт в света. Той много ще липсва. От името на европейската футболна общност: почивай в мир, Пеле."