Фронтменът на Aerosmith Стивън Тайлър е обвинен в сексуално насилие над непълнолетно лице в ново дело срещу него.

Става въпрос за американката Джулия Холкомб, която се е срещала с Тайлър през 1975 година - тогава тя е била на 16, а той на 27-годишна възраст.

Жената  обвинява певеца в сексуално насилие. Новината споделиха всички световни медии, позовавайки се на публикация в сп. Rolling Stone.

Изданието, което разполага със съдебния документ, пише, че ищцата Джулия Холкомб е завела дело в съда в Лос Анджелис, след като щатът Калифорния отмени давностния срок за подаване на искове за сексуално посегателство.

Холкомб обвинява певеца в сексуално посегателство, актове на насилие и "умишлено причиняване на емоционален стрес".

В иска Холкомб твърди, че Тайлър е убедил майка й да му предостави попечителството над нея, когато е била на 16 години. Според ищцата попечителството е позволило на Тайлър да живее с нея. Връзката им започва през 1973 г. и продължава около три години.

В иска са посочени и цитати от мемоарите на Тайлър. Певецът пише в автобиографията си, че почти се е оженил за "булка тийнейджърка", а родителите й са се "влюбили в него" и са подписали документи за попечителство, което му е позволило да я вземе със себе си на турне.

Холкомб обаче твърди, че е била безсилна и не е могла да се противопостави на властта, славата и значителните финансови възможности на Стивън Тайлър. Девойката се запознава на концерт на Аеrosmith в Орегон през 1973 г.

В иска е посочено, че след концерта Тайлър я е отвел в хотел и е извършил с нея "различни действия от криминален сексуален характер", след което е извикал такси и я изпратил у дома.

След като през 1974 г., когато получава попечителство над нея, певецът продължава да я насилва и да й дава алкохол и наркотици. По думите на жената през 1975 г., когато е 17-годишна, Холкомб забременява от Тайлър, но той я принуждава да направи аборт. След това девойката напуска певеца, става католичка и скоро се омъжва. През последните години Джулия Холкомб е активист срещу абортите.

Представители на Стивън Тайлър не коментират обвиненията.

В мемоарите си от 2012 г. Тайлър той твърди, че двойката съвместно е решила да премахне плода.

"Беше голяма криза.  Убедих се, че това никога няма да се получи и ще си съсипем живота“, пише той.

Музикантът споделя, че преживяното го е изпратило по низходяща спирала на злоупотреба с наркотици и алкохол.