Военнопрестъпникът Путин "празнува" Нова година като убива хора.

Това обяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, докато Украйна е подлагана на руски ракетен обстрел часове преди настъпването на 2023 г.

"Този път ракетната атака на Русия умишлено се цели в жилищни райони, не в енергийната ни инфраструктура. Военнопрестъпникът Путин "празнува" Нова година като убива хора. Русия трябва да бъде изритана от мястото си в Съвета за сигурност на ООН, което винаги е заемала нелегално".

Михайло Подоляк: Празникът на злото няма да продължи дълго

Празникът на злото няма да продължи дълго.

Това обяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

"Тази цинична атака срещу Украйна в навечерието на Нова година напълно разкрива отвратителната същност на Русия. Унищожени къщи, мъртви хора. И всичко това под празничните фойерверките, награждаващи дебелокорместите руски генерали. Празникът на злото няма да продължи дълго. През 2023 г. всеки военнопрестъпник ще си получи присъдата".

Денис Шмигал: Русия и нейните терористични войски ще бъдат наказани за всяка ракета

Русия и нейните терористични войски ще бъдат наказани за всяка ракета.

Това обяви премиерът на Украйна Денис Шмигал в "Телеграм".

"Атентати срещу гражданска инфраструктура в различни региони на страната ни. Нанесени са щети на жилищни сгради, хотел, магазин. Има загинали и ранени", каза той.

Шмигал добави, че руснаците искат да сплашат украинците, да ги оставят на тъмно за Нова година и да причинят колкото се може повече щети на цивилната инфраструктура.

"Въпреки това нашата енергийна система остава стабилна. Всички служби работят за отстраняване на последствията от атаките. Силите за противовъздушна отбрана са герои и истински щит на нашето небе. Благодарим ви! Русия и нейните терористични войски ще бъдат наказани за всяка ракета", увери премиерът.

Олександър Павлюк: Окупаторите са обречени на поражение. Защото сме несломими

Окупаторите са обречени на поражение. Защото сме несломими.

Това обяви в "Телеграм" украинският командир на Сухопътните войски Олександър Павлюк. 

"Поредната коварна и цинична ракетна атака на врага продължава.(...) За окупаторите няма закони и обичаи за водене на война. Мислят, че ще ни победят, ако не на бойното поле, то като разрушат градовете ни. Но и този път, както всеки друг път, те са обречени на поражение. Защото сме несломими. Защото ние няма да спрем да се борим, докато не си върнем всеки сантиметър от нашата земя.

Вражеската атака продължава. Всички са максимално концентрирани, продължаваме да работим.

Да запазим спокойствие, да запазим ред!

Заедно до победата".