„31 декември... Днес тази руска ракетна атака не е краят на годината, както им се иска на терористите. Това е обобщение на съдбата на самата Русия.

Държавата терорист няма да получи прошка. А тези, които нареждат такива удари, и онези, които ги извършват, няма да получат помилване. Меко казано.

Няколко вълни от ракетни удари в предновогодишния ден. Ракети срещу народа. Именно срещу народа. Изверги извършиха това, и извегрите ще загубят. Ние с вас знаем това. Терористите не могат да го променят“.

Това обяви във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, след като в последния ден на годината Русия изстреля срещу Украйна 20 крилати ракети и порази жилищни сгради в Киев, Запорожието, Николаев и др.

Зеленски се обърна на руски език към руснаците като им каза, че техният президент Владимир Путин унищожава бъдещето им.

„Вашият лидер иска да покаже, че зад гърба му са военните, а той е отпред. Но той просто се крие. Той се крие зад военните, зад ракетите, зад стените на собствените си резиденции и дворци. Крие се зад вас и лично изгаря вашата страна и вашето бъдеще. Никой няма да ви прости за терора. Никой в света няма да ви го прости. Украйна няма да прости“, каза Зеленски.

Президентът благодари на всички, които защитават Украйна.

„Благодаря на всички, които сега са на фронта! Благодаря на всеки и на тези, които воюват за нашата държава. Благодаря на ПВО! И, моля ви, не пренебрегвайте сирените. Благодаря на нашите енергетици – всички, които се справят с последствията от терористичните атаки.

Сега ще има Нова година. Ще държим връзка. Слава на Украйна!“, завършва видеото на държавния глава.