Първи януари за едни е повод за махмурлук, за други за надежди, а за политиците - да ни се самонатикат в лицето с мислите си. Прави впечатление Стефан Янев, на когото явно не му стигат майтапите, които отнася заради фейсбук откровенията си, и сега ни призова:

"Да бъдем безкомпромисни към лъжата. Да намерим пътя към истината."

Чудесно, стига да не го казваше български политик - все пак не е 1 април, а е 1 януари. Не за Янев лично - по принцип говорим.

Като заговорихме за истина, оказа се, че "пазителят" на морала и на ценностите на човечеството Путин е удрял с ракети и дронове Украйна и снощи - в новогодишната нощ. В частност - столицата Киев.

Шефът на компанията "Укренерго" Владимир Кудрицки пък сподели, че щетите върху енергийната система на страната са "безпрецедентни". И че с всеки ракетен обстрел от нашествениците става "все по-трудно и по-трудно да се поправят щетите".

И понеже народната любов понякога трябва да бъде... респектирана, профилактирана и правилно насочвана, "Свобода" съобщи, че в Русия има дело срещу пенсионерка, която просто отбелязала, докато се кисне на санаториум, че "Зеленски е умен и красив човек“. Делото е по новия закон - да не позориш великая и непабедимая..

И друго не по-малко интересно: доносът за изказването бил изпратен от две сервитьорки и един от почиващите в станцията - шапкар.

На фона на това сибирски телеграм канал разкри, че Путин е в ситуацията, позната у нас като "нема хора, брат". При посещенията му около него - възторжени военни, възторжени рибари, възторжени поклонници в манастир. Все една и съща руса дама се явява на първа линия. Така е, когато пиар стратегиите ти ги прави някой, който сигурно преди това е сглобявал москвичи.