В случая поредната партенка - че България още има договор с проблемната корпорация Gemcorp Capital LLP, изкара само ден - от вчера (неделя) до днес. И се разпадна. Но целта е постигната.

Както се казва в един инструктаж на КГБ: те му откраднали шубата, но ако правилно поднесеш информацията: откраднали ли са му я, или той беше откраднал шуба... Публиката запомня: "Абе, имаше нещо покрай този човек".

Не беше по-лесно и на партньорите на ПП - Демократична България. Те се озоваха при президента Румен Радев, уж на консултации за правителство. Но се оказаха нахокани "пред строя" - откъде накъде са предложили военна помощ за Полша... Който е гледал видеото, ще разбере, че пак добре, че не им разписа по 14 дни арест.

Пак ДБ е замесена в друг голям пробив, поне в София - че заедно с общинските съветници от ГЕРБ са постигнали принципно съгласие - от догодина най-старите трошки с Евро 1 и 2 да не влизат в центъра на столицата. Това си е голяма новина, която може... да загуби всеки избори.

И понеже дните са трудни за всичко руско - не само за москвичите и жигулите, Лукойл Нефтохим "великодушно" реши, че след толкова години започва да плаща данък печалба у нас.

На това може да се реагира само по един начин: "А, стига бе!"