12, 20, 30 или дори 50... Колко свръхмодерни танка Challenger-2 Обединеното кралство да отпусне на воюваща Украйна? Това е въпросът, който занимава световната политика днес.

Позицията на Германия все още прилича повече на ослушване: дали да позволи съвременните й Leopard да отидат на бойното поле директно срещу Червената армия. Шолц чакал САЩ.

Такива скрупули обаче няма Полша, която, както е известно, е наясно със съседа си. Президентът Анджей Дуда каза, че полска "рота от танкове Leopard ще бъде прехвърлена на Украйна като част от изграждането на международна коалиция". Но за това Берлин трябва да даде съгласие.

На фона на големите световни уйдурми у нас чак мило да ти стане от нивото - как съветниците от ГЕРБ и БСП дружно мишкуват в полза на Георги Гергов, и неявявайки се на заседание, всъщност помагат пловдивският... хм, бизнесмен да си заприходи и Панаира към иманетата.

Но, както е казал Мърфи: усмихнете се - утре ще бъде по-зле! Така излиза от проучване на „Галъп интернешънъл болкан“ по поръчка на Министерството на младежта и спорта. Огромен дял от младежите в България нито работят, нито учат, нито са заети с друга форма на личностно развитие. На Запад им казвали NEETs (not in employment, education or training). Затова пък 40 на сто са пушачи, на "ти" са с концентрирания алкохол, признават за наркотици...