След най-голямата прокурорска акция в света българската прокуратура откри изчезнала картина на Да Винчи, чували със златни биткойни и там както му викат още на туй нящо, частичка от Кехлибарената стая и цялата Атлантида.

Горе-долу така звучат съобщенията на българската прокуратура след удара им по криптоплатформата Nexo.

Разбира се, аз не ги обвинявам в непрофесионализъм. Българската прокуратура не за първи път се сблъсква с проблемите на криптосвета, още повече, че най-големите играчи се оказват все българи. Например Ружа. Има ли някой, дето би се осмелил да твърди, че Ружа Игнатова несправедливо е била обявена за бизнесдама на годината в България, да се усъмни как така е оперирала години наред без контрол на БНБ или финансовите власти и после да му се стори странно, че точно когато властите получиха сигнал, че е издирвана, тя по съвпадение изчезна безследно? Аз не се съмнявам в прокуратурата ни, вие? Или пък да си спомним за засекретените биткойни на стойност над 4 милиарда лева през 2017 година при разбиването на митническата измама с кодовото название „Вирус-Пратка“? Вече пет години българските власти отказват да съобщят какво се случва с тези биткойни и имат ли все още контрол над тях.

С тероризъм нашите прокурори също не се сблъскват за първи път – не беше толкова отдавна, когато българските власти разбиха пъкления план на пръскачките пред парламента – терористичните пръскачки. За джуркането и кодовете на изборните машини изобщо няма да споменавам. Въобще, от финансовите власти, прокуратурата и БНБ в България лъха само на професионализъм и честност.

Ако се чудите къде да запишете детето след 7 клас, вижте дали няма някакви курсове в Библиотекарския или в „Симеоново“. Там не само математика и икономика се преподават на световно ниво, ами и изкуство.

Един бърз художествен курс и в Благоевградския и вече само с един поглед ще можете да идентифицирате оригинали на Пикасо, Матис или Дали.

Но да оставим прокурорите настрана. Как се справят с тия сложни теми троловете на подчинение към големите партии у нас? До вчера трябваше само да пишат, че тая имала мустаци, а оня бил гей. И сега изведнъж се озоваха в света на криптовалутата, биткойните, токените, акциите, проблемите с регулатори и въобще – всичко онова, което нито може да го пипнеш, нито да го изядеш, нито да го на... Аз на тяхно място ще преговарям веднага за повече хонорар, ако може в биткойни (Ония 4 милиарда все трябва да послужат за нещо), повече отпуска и социални осигуровки. Партиите ще трябва да инвестират и в бързи курсове по най-обща финансова култура, което обаче води до нов проблем. Ми ако троловете станат по-умни от шефа? Това ще скапе цялата политическа система у нас, която в момента се гради именно на силата на по-тъпия.

После как ще звучат сензационните новини на прокуратурата, ако всеки трети българин веднага разбира как го правят на лапнишаран? А от какво ще живеят кафявите медии? И най-вече – ще оцелее ли България, ако презрените умни и красиви се окажат мнозинство? Кой ще избира ГЕРБ? Кой ще гласува за БСП? Ами на кого ще оставим „Възраждане“?

Господин Гешев, този път май отидохте твърде далеч. Дали не беше по-добре първо да вкарате обвиненията в съда и после да говорите, пък като стане ясно намерили ли сте Кехлибарената стая и Атлантида или става дума само за конкретни финансови престъпления, тогава да вземете думата? То пък, ако трябва да съм честна, тогава пак ще имаме интелектуална революция. Не знам, не знам. Дано и от Nexo отидат при Ружа и биткойните, че да си продължим пак, както си беше досега. С женски мустаци, гейове, дронове, ГЕРБ, БСП и далеч от 2023 г. закони, регулации, виртуални валути и прочие глупости, които нито може да изядеш, нито да обереш.