"Лудогорец" направи втори трансфер през зимата, като привлече от елитния испански тим "Майорка" аржентинския защитник Франко Русо, съобщи клубът на официалния си сайт и в социалните мрежи.

Той е на 28 г., роден е в Буенос Айрес, а професионалната му кариера преминава само в Испания досега, където облича екипите на пет клуба. За "Майорка" е записал 35 мача и един гол за "Майорка" в Ла Лига.

Преди него 11-кратните шампиони привлякоха защитника Диниш Алмейда от белгийския "Антверп". Алмейда има опит в България от престоя си в "Локомотив" (Пловдив).

Русо пристигна в лагера на "орлите" в Турция. Той премина медицинските изследвания и фитнес тестове, като вече проведе тренировка с новия си отбор. Защитникът, който притежава италиански паспорт, ще играе с номер 22. 

"Пожелавам успех на Франко в нашия клуб. Той е отличен футболист, като вярвам, че ще ни помогне да изпълним целите си - да станем шампиони и да играем отново в групите на Шампионската лига", заяви спортният директор на клуба Георги Караманджуков.

"Идвам в Лудогорец, за да постигна успехи във всички турнири. Впечатлен съм от "Лудогорец" и резултатите му до момента в България и Европа", коментира Русо, цитиран от официалния сайт на "орлите".