Teмата ‪#‎КФН‬ става необятна - КТБ, излишен смут и несигурност около пенсионните фондове, липса на адекватен държавен надзор, написа съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев в профила си във фейсбук. Според него оглавяваната от Стоян Мавродиев Комисия за финансов надзор се държи като бухалка. Кънев направи коментара по повод решението на комисията да удари "Икономедия" с тежка глоба.

"Но днес темата не е КФН и финансова стабилност, а свобода на словото. Държавните контролни институции демонстрират системна безпомощност и липса на капацитет, когато изпълняват присъщите си функции. Но могат да бъдат учудващо ефективни, когато изпълняват поръчки срещу медийната свобода. Че КФН се прояви като бухалка, видяхме всички. Остава да видим - ‪#‎Koй‬ държи бухалката.

Тепърва ще обсъждаме правомощията и доверието в персоналното ръководство на комисията - по повод КТБ в миналото и пенсионните фондове днес.

Но днес имаме цялото основание да поискаме оставката на ръководството на КФН заради нарушаване на основни свободи. И да обсъдим допустимо ли е изобщо в демократична държава да се упражнява контрол върху медиите, и то от органи с различни контролни функции? Не е ли това класически тоталитарен похват?

И да кажем освен Je suis Charlie и "Аз съм КапиталДневник иМедиапул" - независимо дали симпатизираме на редакционната им политика и дали те симпатизират на нас", пише още Кънев.