"Лудогорец" публикува на официалния си сайт позиция за интервю на бившия играч отбора Фабио Ешпиньо, дадено пред португалска медия. В него халфът говори за манипулирани с вода допинг проби - той виждал това, докато е обличал екипа на "орлите" (2013-2015 г.). 

От клуба представят и целия текст на разговора с португалеца, който е достъпен само за абонати на изданието "Трибуна Експресо". Информацията вчера бе тиражирана от БТА.

Ето позицията на "Лудогорец":

"По повод тиражираното интервю с бившия халф на Лудогорец Фабио Ешпиньо Ви информираме, че смехотворните и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг от български играчи се касае за неточен или умишлено сгрешен превод. Играчът, който остави следа в отбора с първото историческо участие в групите на Шампионската лига, говори в интервюто за тестове за хидратация, които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа. 

Този тип тестове се правят често преди тренировка и винаги преди мач с цел да се установи степента на хидратираност на състезателите. На ръководството на Клуба са известни случаи, в които играчи са опитвали да заблудят медицинския щаб, че са хидратирани, слагайки вода в урината си и по този начин да избегнат глоби по вътрешен правилник. В случая Ешпиньо в смехотворна форма описва, че някои са наливали студена вода и са станали за смях пред доктора. 

Интервюто на Ешпиньо е достъпно и всеки, който владее португалски и държи на обективната истина може да го прочете в оригинал.

Съветваме медиите да прекратят тиражирането на откровено невярна информация в противен случай Лудогорец  ще предприеме незабавни действия и ще потърси по съдебен ред отговорност от виновните лица. А иначе като редовен участник в евротурнирите Лудогорец е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктен контрол за вземане на забранени вещества."