Новак Джокович e играл с 3-сантиметрово разкъсване на подколяновото сухожилие на лявото бедро по време на похода си към рекордната 10-а титла на Откритото първенство на Австралия, разкри директорът на турнира Крейг Тайли пред SEN Sportsday, цитирана от БТА.

Сърбинът, който получи контузия още на подгряващ турнир в Аделаида, триумфира с 10-а титла в Мелбърн и 22-ра в Шлема.

"Имаше трисантиметрово разкъсване. Видях скенерите, лекарите ще ви кажат истината, каза Тайли пред SEN Sportsday. - Вървяха много спекулации за това дали е вярно или не. Трудно е да се повярва, че може да направи това, което направи с този вид контузия. Той е забележителен, изключителен професионалист", каза още Тайли.

През миналата година именно той бе сред хората, критикувани най-много за скандала с достъпа на сърбина до турнира. Тогава той, чрез местната управа в Мелбърн, издаде медицинско изключение на Жокера да участва, но държавата не го зачете и се стигна до скандала, довел до депортация след две съдебни процедури.

Треньорът на шампиона Горан Иванишевич също потвърди след финала, че световният номер 1 се бори с контузията, която би принудила повечето играчи да се откажат.

"Той е толкова фокусиран върху всичко, което прави, във всяка една минута от деня. Какво яде, какво пие, кога го прави, как го прави. Никога няма психически срив. Той премина през много и успя да спечели 10 титли на "Аустрелиън оупън", не мисля, че това някога ще се повтори. Той заема значително място в историята на турнира", каза още Тайли.