Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, отваря номинациите за "Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ". 

За шеста година ГЕРОИТЕ ще отличи хора и организации, допринесли за развитието на доброволчеството в България. 

До 20 февруари всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти, заедно с техните добри дела и заслуги, реализирани в периода януари – декември 2022 г. 

А защо номинациите са важни?  Те правят видимо усилието на хора, чиито имена доскоро рядко срещахме в новинарския поток от кризи, посочват организаторите. 

Специално жури ще разгледа всички номинации и ще предложи тазгодишните носители на приза ГЕРОИТЕ. В журито ще влязат личности с активна гражданска позиция. Тяхната задача ще е да откроят доброволчески истории и техните създатели, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност. 

В миналогодишното издание бяха отличени 15 изключителни доброволчески примера, сред които Анна Илийчева, която възстановява библиотеката и читалището в село Негован, група доброволци, гасили пожари през 2021 г., ромски студенти от медицински специалности, които работят и като медиатори, подкрепящи своите общности, доброволците на Св. Георги, раздаващи топла храна на нуждаещи се, както и Мая Методиева, която помага на хора в Северозападна България.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 90 000 регистрирани доброволци, обединени около 2598 инициативи на над 1070 неправителствени организации и активисти в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци и дарения за добри дела. 

Годишните награди за доброволчество се осъществяват с подкрепата и под патронажа на Фондация "Америка за България".