Мисля, че е крайно време Румен Радев да бъде оценен и третиран като пряка заплаха за националната сигурност, като импийчмънтът се превърне в главна тема на предстоящите избори. Това е и начинът за противодействие срещу инспирираните референдуми за президентска република от други руски агенти на влияние.

От супер достоверни източници разбирам, че той лично е наредил да не се приеме изключително изгодно предложение от страна на партньорите ни в НАТО за замяна на наше въоръжение за Украйна срещу модерно въоръжение (с логично малко доплащане) на стойност над 1 милиард долара. Дори министърът на отбраната е бил убеден, че е изгодно за страната, но Радев лично се е намесил с аргумента че е против износа на въоръжение за Украйна - нищо че има нарочна декларация на Народното събрание.

И тук е най-голямото основание за импийчмент. Радев се постави над Парламента, с което наруши конституцията, като еднолично пренебрегна задължителни за изпълнение от всички институции решения на най-висшия орган на власт у нас - Народното събрание.

С поведението си той не само лиши българската армия от боеспособност, която тя няма в момента, не само нанесе огромни финансови загуби, защото... тук прочетете внимателно..., така или иначе ще трябва да купуваме оръжие от партньорите ни, но по най-високи пазарни цени, след като явно не можем да се модернизираме с любимото му руско въоръжение. Нетният негативен финансов ефект се измерва с разликата между стойността на новите въоръжения - от самолети до машини за пехотата и танкове, и признатата стойност на изнесените за Украйна въоръжения, които след няколко години имат нулева, дори отрицателна стойност, доколкото ще трябват пари за утилизацията им.

И всичко това заради поети ангажименти от Радев да не допусне България да помогне на Украйна да спечели срещу любимата му Путинова Русия.

А със заплахата си за вето срещу "Росатом" той окончателно откъсва България от европейското семейство - забележете, вече няма нищо, което да може да ни свърже с "Росатом" - след като диверсифицирахме доставките на ядрено гориво и след като така или иначе трябва сами да съхраняваме отработеното гориво. Но на Радев му се иска да строим купените руски реактори?!?

Този човек е позор за страната ни и е време не само за импийчмънт, но и за обвинение в държавна измяна.