Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда в затвора, днес размени поздравления със съпругата си Юлия по случай Свети Валентин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Той припомни, че е минала почти една година, откакто двамата са се виждали на живо за последно.

"Понякога се чудя как е възможно огромната ми любов към теб да се побира в обикновено човешко сърце. Постоянно говоря с теб", каза Навални, обръщайки се към съпругата си с галеното име Юляшка.

Юлия отвърна, като публикува снимка, на която двамата се прегръщат и добави емотиконка с формата на сърце.

Навални оцеля след опит за отравяне през 2020 г., а сега излежава присъда от 11 години и половина в наказателна колония източно от Москва заради обвинения в измама и неуважение към съда.

Западни правителства и групи, защитаващи правата на човека, казват, че обвиненията срещу него са изфабрикувани и присъдата му цели да заглуши критиките му към президента Путин.

Той има право да публикува в социалните мрежи чрез своите адвокати и съюзници, които изразиха сериозни притеснения за здравето му след многократни изпращания в изолатора заради леки нарушения на правилата в затвора.

Руските власти настояват, че отношението към Навални е като към всеки друг затворник.