Да знаете, че Русия ще превземе Бахмут. Ама друг път. Според шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин "освобождението" му може да очакваме не по-рано от март или април. Какво са още няколко месеца - "музикантите" се мъчат да завладеят украинския град от миналото лято.

Превземането на Бахмут няма да стигне до ушите на поредната жертва на епидемията от самоубийства в Русия - високопоставена ръководителка от военното министерство падна ненадейно от 16-ия етаж. Марина Янкина бе началник на отдела за финансова подкрепа на Министерството на отбраната за Западния военен окръг, който е тясно свързан с инвазията в Украйна.

Руски ли е Крим? Или пък е украински? Отговорите зависят от това къде са зададени въпросите. На визита в Гърция президентът Румен Радев обяви, че подкрепя "независимостта на Украйна, нейния суверинитет и териториална цялост, според нейните международно признати граници". Но вероятно помните какво становище изрази по темата в едно по-друго време.

Таван на цените на храните? Лидерката на БСП Корнелия Нинова харесва това. Защо? Ами така правят европейците - Франция, Испания, Гърция, Унгария...

Ако все пак подкрепяте предложението на Нинова, този коментар на Йордан Бързаков ще ви обясни защо таванът на цените е много лоша идея.