Американският собственик на "Ливърпул" Джон Хенри обяви, че няма планове да продава клуба, след като през ноември миналата година бе съобщено, че се проучва възможността да се търси купувач, съобщава "Ройтерс".

Компанията "Фенуей спортс груп", която придоби "червените" за 300 милиона паунда през 2010 г., заяви преди три месеца, че би проучила опцията за привличане на инвеститори, ако това е в „най-добрия интерес“ на клуба.

Това бе изтълкувано като опит за продажба и дори започна да се говори за интерес от Близкия изток. След първоначалното изявление, президентът на клуба Том Уърнър заяви, че няма спешност за приключване на потенциална сделка.

„Знам, че имаше доста коментари и твърдения относно "Ливърпул", но аз се придържам към фактите - ние просто формализирахме един текущ процес. Дали ще бъда в Англия завинаги? Не. Дали продаваме Ливърпул? Не. Дали говорим с инвеститори за "Ливърпул"? Да. Дали нещо ще се случи? Вярвам, че е така, но това няма да бъде продажба. Продавали ли сме нещо в последните 20 и повече години?“, заяви Джон Хенри пред "Бостън спортс джърнъл".

Думите на бизнесмена идват дни, след като проключи процедурата за получаване на оферти за големия исторически съперник на "Ливърпул" - "Манччестър Юнайтед". Той също има щатски собственици - семейство Глейзър.

Отново класиката "Ливърпул" - "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига

Тази вечер от 22 часа "Ливърпул" приема "Реал" (Мадрид) в първи осминафинал на Шампионската лига. През миналата година двата тима спориха на финала и "белите" спечелиха.

След две поредни победи настроението в лагера на "червените" започна да се връща. Големият въпрос в лагера на испанския гранд бе дали ще играе Карим Бензема. Снощи Карло Анчелоти заяви, че той е наличен.

Това е турнирът както на "Реал", така и на "Ливърпул", чакат ни интересни сблъсъци.

Другият осминафинал днес е "Айнтрахт" - "Наполи".