Повторението на последния финал в Шампионската лига между "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид) се превърна в исторически мач с обрат и урок за "червените" - 2:5. "Белите" почти си осигуриха четвъртфинал, а този път опонентът им наистина се нуждае от чудо, за да ги елиминира.

За първи път в пребогатия си опит в европейските клубни турнири "Ливърпул" допусна повече от 3 гола в своя дом.

Нищо не предвещаваше такъв погром, двубоят започна мечтано за тима на Юрген Клоп. В 4-ата минута Дарвин Нунес ефектно откри с пета, а в 14-ата Мохамед Салах наказа грешка на Тибо Куртоа - 2:0.

Зададе се реванш за "Ливърпул" заради последните загубени сблъсъци с "лос меренгес", но грандът от Мадрид за пореден път показа, че с него шега на бива. Винисиус намали в 21-ата, а в 36-ата дойде ред и на Алисон да направи голям гаф - вратарят изрита топката в крака на своя сънародник - 2:2.

До почивката "Ливърпул" опита да си върне аванса, не успя и в началото на второто полувреме видя пълен обрат - 3:2 с подадение на Едер Милитао. В следващите минути дойде времето на Карим Банзема, реализирал два пъти в 55-ата и 67-ата. Три гола да 20 минути след антракта, общо пет за 46 мин.

Докрая можеха да паднат още голове и в двете врати, но това не се случи, а "Реал" си тръгна предоволен за Мадрид.

И в другия първи осминафинал снощи гостът си осигури може би решаваща победа - "Наполи" разби "Айнтрахт" с 2:0 във Франкфурт. 

Виктор Осимен отбеляза в 40-ата, а в 65-ата Джовани ди Лоренцо удвои. Малко преди това "Айнтрахт" остана с човек по-малко заради червен картон на Мауни. В 36-ата "Наполи", който е на път да стане шампион на Италия, пропусна дузпа чрез Хвича Кварацхелия.

Реваншите са на 15 март, а тази вечер са срещите "Интер" (Милано) - "Порто" и "РБ Лайпциг" - "Манчестър Сити". С това ще се изиграят всички първи осминафинали.